Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, nie ma sensu wprowadzania tej opcji do tego produktu, bo w dużej mierze używa się go do moderowanych - jednak jestem za wprowadzeniem, wykrywania synonimów składających się z kombinacji 2> słów - tak jak: dać do zrozumienia --> napomknąć|pisnąć|poczynić aluzję|wtrącić mimochodem /poprawiłoby to proces tworzenia złożonych tekstów z synonimami. Np. program mógłby kolorować takie kombinacje

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proszę Cię... Było już ze 177 tematów o tym. Odpal wyszukiwarkę albo poczytaj archiwum. W każdym temacie jest praktycznie to samo. Obydwa programy dobre, obydwa z bardzo sensownym supportem, zbliżone możliwości użytkowe. Obydwa mają funkcjonalne wersje testowe do pobrania. Ściągnij, wypróbuj, zdecyduj.

Na dodatek władowałeś się z osobistymi rozterkami w autorski wątek o SL.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

• 2 tygodnie później...

A wiecie czego mi brakuje? Programu partnerskiego:)

Nie myśleliście o tym?

Zacząć Zarabiać - blog o moim zarabianiu w internecie;)

Praca w domu

seolight_1.png

Wstawianie linków do opisu...

proponuje dodać opcję ustawienia formatu takiego linku, gdyż standardowo, po wciśnięciu ppm --> wstaw link i wybraniu jakiegoś wstawia nam się on w opis w formacie <a href="...."> </a> natomiast może wartoby dodać support dla seokatalogowego bbcode <a href="https://" target="_blank"></a>. Bardzo by to ułatwiło pracę nie jednej osobie :)

Pozdrawiam.

Teraz zauważyłem (długo nie używałem aplikacji), że nie działa mi opcja "otwórz linki w kartach", choć działa "otwórz w kartach". Z tego co zauważyłem to "otwórz linki w kartach" próbuje wczytać nie link tylko datę. U Was też tak jest?

Dostępna jest wersja SeoLight 1.20, a w niej m. in. naprawiony błąd zgłoszony w poście wyżej przez Lesia. Pełna lista zmian:

1. Naprawiono błędne otwieranie linków do wpisów z listy "Dodane".

2. Dodano opcję "Użyj" w tytułach, działającą analogicznie do tej dla grup opisów i artykułów.

3. Poprawiono ucinanie okienka synonimów, jeśli zostało otworzone blisko krawędzi ekranu.

4. Dodano okienko z pytaniem potwierdzającym zamykanie edytora opisów bez zachowania zmian.

5. Poprawiono kolor podświetlania podczas szukania na stronie w przeglądarce - teraz jest on bardziej widoczny. Dodatkowo jeśli szukany tekst nie został znaleziony, pole wyszukiwania jest podświetlane na czerwono.

6. Wprowadzono możliwość ustawienia osobnej bazy katalogów dla każdego projektu (zestawu w projekcie).

7. Po wykryciu bana w Google, sprawdzany jest jeszcze Site dla domeny z/bez przedrostka 'www' przed ostatecznym poinformowaniem o zbanowaniu.

8. Usunięto błąd automatycznego wpisywania "0" w polu "Komentarz" przy tworzeniu nowego rekordu w LightMenedżerze.

9. Poprawiono błąd w eksporcie historii sprawdzania pozycji w Google.

10. Zmieniono okno moderacji/dodawania nowego katalogu - teraz łatwiej jest wybrać skrypt katalogu. Podobne zmiany wprowadzono w LightMenedżerze.

11. Dodano możliwość ustawienia akcji kart dla sytuacji, gdy po moderacji katalog nie spełnia kryteriów. Jest to ta sama akcja, co dla zmiany oceny lub grupy katalogu.

12. Przebudowano sposób wybierania katalogów dla projektu/zestawu. Usunięto stare kryteria katalogów w oknie projektu, w zamian dodając możliwość definiowania globalnych filtrów, które można później szybko zmieniać dla każdej listy.

13. W oknie sprawdzania pozycji w Google dodano opcję zapisywania sprawdzania do historii, nawet jeśli strony nie ma wynikach.

14. Poprawiono błąd z ustawianiem grup katalogów w LightMenedżerze.

Uwaga do punktu 12:

Wraz z wprowadzeniem nowych filtrów katalogów usunięto sekcję Katalogi z okna projektu. Konsekwencją tego jest utrata informacji o starych kryteriach katalogów dla projektu/zestawu. Dla większości nie jest to wielka strata, ponieważ zazwyczaj tworzone są proste kryteria i w dodatku identyczne dla każdego projektu. W takim wypadku zdefiniowanie jednego lub kilku filtrów nie zajmie dużo czasu. Jednak niektórzy tworzą skomplikowane kryteria i dla nich byłaby to duża stara czasu. Dlatego przygotowaliśmy możliwość importu kryteriów z projektu i zapisanie ich w osobnym filtrze. Importu można dokonać w oknie zarządzania filtrami klikając przycisk Importuj filtry z projektu.

EDIT

Zapomnieliśmy o jednej ważnej zmianie:

15. Przy wysyłaniu zgłoszenia niedziałającego katalogu pojawia się teraz okno z wyborem przyczyny zgłoszenia.

Podanie powodu jest obowiązkowe, ponieważ otrzymujemy mnóstwo zgłoszeń niedziałających katalogów, które w rzeczywistości działają i są wartościowe. Okienko można wyłączyć tylko wraz z wyłączeniem wysyłania zgłoszeń niedziałających (Ustawienia -> Zaawansowane -> Wysyłanie zgłoszeń).

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Fajnie, że wyszło tyle nowości (bez ironii), ale jak dla mnie nie ma tej najważniejszej, która niby miała być:) czyli usprawnienie mieszania tekstów.. kiedy można się tego spodziewać? tzn, żeby "mocniej mieszało" ?:D

Czy jest możliwość wprowadzenia wersji dla użytkowników, którzy nie pozycjonują w celach zarobkowych. Ograniczenie np. na wprowadzenie 2-5 projektów i tyle ? Oczywiście dla wersji Windows i Linux. Chociaż osobiście jestem chętny na wersję Linux. Czemu proponuje takie zmiany ? Bo katalogowanie ręczne kosztuje, sms, programy. Szkoda płacić jak z tego nie ma $...

Pozdr.

Ja rozumiem jeżeli ktoś narzeka, że program joli rutowicz jest drogi, że jakieś tam systemy dodawania do katalogów czy precli (nie będę podawać nazw) są zbyt drogie w stosunku do możliwości i jakości, ale 100 PLN brutto za SeoLight to naprawdę cena odpowiednia. Są aplikacje, które służą do tego samego co SeoLight i w mojej ocenie nie są warte przysłowiowych 9.99 PLN (nie chodzi o Seo Bohatera), ale SeoLight za 100 PLN to naprawdę program z grupy "must have". Autor odwalił naprawdę dobrą pracę i nadal udoskonala program, wprowadza udogodnienia, naprawia błędy i chcesz zrzucić na jego głowę jeszcze sprawdzanie kto korzysta w celach zarobkowych, a kto nie? Daj spokój...

Fajnie, że wyszło tyle nowości (bez ironii), ale jak dla mnie nie ma tej najważniejszej, która niby miała być:( czyli usprawnienie mieszania tekstów.. kiedy można się tego spodziewać? tzn, żeby "mocniej mieszało" ?:)

z tego co widzę to w projekcie jest do zmiany "stopień unikalności", jeszcze nie sprawdzałem jak to działa ale chyba można tym zmienić poziom mieszania;)

co do wersji tańszej czy darmowej to ktoś jest chyba niepoważny... !!! ten program kosztuje tak mało, że takie propozycje nie są na miejscu

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności