Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Windows 7 64 bit Professional - trzeba instalować jako admin bo inaczej nie przejdzie, to samo podczas działania bo inaczej nie może załadować listy katalogów - to już sprawdzane na wersji normalnej (nie demo).

===

Dodatkowa sprawa - Flash chyba nie działa w programie - w 2 katalogu który próbuję dodać jest token flashowy, w Firefoxie go widać, w programie nic się nie wyświetla co sprawia że nie można dodać strony do katalogu - jeśli nie będzie działał, to katalogi z tokenami flashowymi nie powinny się znajdować w bazie.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Windows 7 64 bit Professional - trzeba instalować jako admin bo inaczej nie przejdzie, to samo podczas działania bo inaczej nie może załadować listy katalogów - to już sprawdzane na wersji normalnej (nie demo).

Przy starszej wersji miałem taki problem teraz nie występuje. Instalujesz najnowszą wersję?

nihil fit sine causa

Problemy rozwiązane:

- z flashem - domyślnie po instalacji Ustawienia -> Włącz obsługę Flash miałem odznaczone co powodowało niewyświetlanie się tokena z flashem

- brak możliwości pracy na zwykłym nieadministracyjnym koncie - ponieważ program trzeba instalować jako administrator, wszystkie pliki tworzone są w katalogu domowym admina, dlatego też przy uruchomieniu na zwykłym koncie nie widzi bazy - wystarczyło przekopiować katalog programu do katalogu domowego użytkownika i nadać odpowiednie prawa i teraz już nie trzeba się logować jako admin

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Dostępna jest nowa wersja SeoLight (1.22). Zmiany:

1. Naprawiono błąd w funkcji "Autopost".

2. Naprawiono błąd braku aktualizacji bazy przy autosprawdzaniu PR, jeśli była ustawiona osobna baza dla projektu.

3. Poprawiono sprawdzanie PR w związku ze zmianami w Google.

4. Dodano możliwość wprowadzania adresów z polskimi znakami w domenach.

5. Poprawiono zaznaczanie aktualnego katalogu na listach.

6. Usunięto problem z działaniem skrótów Ctrl+B i Ctrl+G (wstawianie linków) w niektórych katalogach.

7. Naprawiono błąd powodujący wieszanie się programu w czasie katalogowania, jeśli odznaczono w ustawieniach projektu wszystkie tytuły.

8. Program nie wyłącza się już po pojawieniu się błędu "Nie można odczytać bazy katalogów".

9. Poprawiono działanie funkcji "Automatyczne wysyłanie" w formularzach QuickPress. Program nie ucina już artykułów oraz wybiera przycisk "Zapisz do przeglądu" zamiast dotychczasowego "Zapisz szkic".

10. Dodano opcję wyboru, czy ma być umieszczana godzina podczas eksportu historii sprawdzania pozycji.

11. Znaki '|' (separator synonimów) znajdujące się bezpośrednio w tekście, nie zawarte w żadnym nawiasie, są teraz traktowane jako błąd.

12. Nowe funkcje w zaawansowanym edytorze opisów: kolorowanie tekstu między nawiasami, wyszukiwanie tekstu, oznaczanie niezamkniętych znaczników HTML.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Skrót dodania adresu do listy "dodane" nie zawsze działa. Czasem trzeba adres przerzucić przy pomocy myszki. Adres na liście "do dodania" jest poprawnie zaznaczony. Przy zamknięciu karty i ponownym odpaleniu tego samego adresu w nowej karcie problem znika, wówczas skrót działa poprawnie. Zgłaszam ten błąd, gdyż korzystanie z myszy co jakiś czas bywa naprawdę irytujące.

Wydaje mi się (ale pewności nie mam), że jeden z przypadków dotyczył katalogu, na którym miała miejsce zmiana adresu (301). W liście "do dodania" był zaznaczony stary adres, dlatego skrót klawiaturowy mógł nie zadziałać, jednak wtedy zmodyfikowałem dane (moderuj katalog), wcisnąłem skrót klawiaturowy, nie zadziałało, zrobiłem refresh, wcisnąłem skrót i nadal nie działało. Jest to jednak tylko jeden z przypadków. Postaram się przyjrzeć sprawie i opisać w jakich warunkach występuje ten błąd.

Witam,

Czy jest możliwość stworzenia raportu w oparciu o konkretną grupę katalogów.

Np. wybieramy na dodanych katalogach filtr danej grupy i tworzę raport z dodanych katalogów w oparciu o wybraną grupę.

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Przydała by się opcja oznaczania jakie minimalne PR ma mieć dodawana strona do katalogu by dodawanie było bezpłatne.

Tak by mieć listę katalogów które przyjmują za darmo strony od min. PR4 mam taką stronę z PR4 i od razu mam listę takich katalogów.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ptaq, to się zbyt często zmienia, by funkcja miała sens. Po pierwsze PR się zmienia, ale to akurat mniejszy problem. Właściciele katalogów tak często zmieniają wymogi, że nie opłaca się aktualizować tych danych. Możesz to sobie rozwiązać poprzez grupy katalogów lub oceny, ale weź pod uwagę fakt, że właściciele nie zaktualizowali swoich katalogów i PR po update nie jest poprawnie sprawdzany, więc Twoja praca pójdzie na marne.

@seonerd

A masz gdzieś ustawione sekwencyjne wstawianie opisów, tytułów lub artykułów?

Czy jest możliwość stworzenia raportu w oparciu o konkretną grupę katalogów.

Np. wybieramy na dodanych katalogach filtr danej grupy i tworzę raport z dodanych katalogów w oparciu o wybraną grupę.

Nie ma obecnie takiej możliwości, ale może wprowadzimy bardziej elastyczną wersję: tworzenie raportów z zaznaczonych katalogów na liście "Dodane".

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności