Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

W założeniu sama nazwa grupy katalogów miała mówić o właściwościach katalogów, ale rzeczywiście w wyżej opisanym przypadku umieszczanie całego adresu w nazwie grupy nie wchodzi w grę. Zapiszemy funkcję do listy rzeczy do zrobienia.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeden mały problem znaleziony dzisiaj - "w do dodania" miałem ustawiony jakiś filtr (który wybierał katalogi z określonej grupy). Przeszedłem do jednego z katalogów, stwierdziłem, że stworzę nową grupę, zaimportowałem sobie z csv przypisanie katalogów do nowej grupy. Ten jeden katalog trafił do nowej grupy. Po kliknięciu w "moderuj katalog" katalog był widoczny w nowej grupie, jednak pozostał w "do dodania" mimo że był tam wybrany filtr który wybiera katalogi z innej grupy. Po wyłączeniu programu i ponownym uruchomieniu katalog zniknął z listy do dodania - przydałoby się gdyby nie trzeba było tak obchodzić problemu :D

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Przyczyną jest to, że import odbywa się w innym programie (LightMenedżer) i SeoLight nie wie dokładnie, kiedy ten import nastąpił. W takich wypadkach wystarczy wybrać z menu "Narzędzia -> Aktualizuj projekt z bazą".

W przyszłości planujemy wprowadzić komunikację między tymi dwoma programami, dzięki czemu wszelkie zmiany w jednym, będą od razu widoczne w drugim.

• 2 tygodnie później...

Taka mała propozycja. Czy jest możliwe wprowadzenie przyporządkowana tytułów do odpowiednich opisów. Tzn. do tytyl 1 chciałbym aby wybierał mi zawsze opis 1. Próbowałem to zrobić zestawami ale nie wybiera mi następnych zestawów do danej strony.Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem, mam nadzieję, że tak.

Zdażyło mi sie kilka razy, że program zgubił moje teksty. Wiem, że gdy jest niedomknięta klamra może się tak stać ale to nie to było przyczyną.

@blast121

Taką funkcję ciężko wprowadzić, ponieważ pojawi się wtedy mnóstwo dodatkowych problemów.

Jeśli nie preclujesz, to możesz wykorzystać sekcję "Artykuły" do wpisania opisów z tytułami. Trzeba tylko troszkę zmienić ustawienia: wejść w "Ustawienia -> Pola formularzy", wyciąć całe wyrażenie, które jest w opisach i przekleić je do artykułów. Podobnie z tytułami i tytułami artykułów. Następnie podczas katalogowania włączyć tryb "Presell".

Natomiast co do zastosowania do tego zestawów, to postaramy się to ułatwić, wprowadzając opcję automatycznej zmiany zestawu na następny/losowy po dodaniu strony.

Dostępna jest nowa wersja SeoLight (1.23). Zmiany:

1. Poprawiono wybieranie podkategorii w SEOKatalogach.

2. Naprawiono błąd częstego wieszania się programu, podczas wczytywania katalogów.

3. Poprawiono sprawdzanie pozycji w Google oraz dodano wykrywanie problemów z połączeniem w czasie sprawdzania.

4. Poprawiono sprawdzanie Google Site.

5. Usunięto sprawdzanie Yahoo Backlinks - nie istnieje już taki atrybut.

6. Naprawiono błąd wieszania się programu podczas dodawania nowego katalogu do bazy, kiedy żaden projekt nie jest załadowany.

7. Dodano okienko potwierdzające usunięcie projektu.

8. Poprawiono działanie skrótów do oznaczania katalogu jako dodany, niepotrzebny itp. w przypadku gdy katalog został ręcznie otworzony ze ścieżką w adresie.

9. Usunięto wulgaryzmy z bazy synonimów.

10. Poprawiono wypełnianie pola "e-mail" w formularzach.

11. Poprawiono automatyczne przewijanie.

12. Rozszerzono zaawansowany edytor opisów o funkcję automatycznego wstawienia synonimów w całym tekście.

13. Poprawiono funkcję automatycznego wypełniania - teraz program stara się wykryć sytuacje, kiedy nie jest pożądane wypełnianie (np. przeładowanie formularza po źle przepisanym CAPTCHA).

14. Do grupy funkcji automatycznego sprawdzania informacji SEO dodano zliczanie liczby linków wychodzących na danej stronie.

15. Do menu kontekstowego list "Do dodania", "Dodane" i "Odłożone" dodano opcję "Eksportuj katalogi z listy", za pomocą której można wyeksportować widoczne na liście katalogi do pliku TXT lub CSV.

Uwaga do punktu 12: funkcja automatycznego wstawiania synonimów działa obecnie tak, że po prostu dla każdego wyrazu szuka wszystkie synonimy z odmianą i umieszcza je w nawiasach łącznie z tym wyrazem. Oczywiście pomijane są wyrazy, które już znajdują się w nawiasach: {} lub []. W przyszłości będziemy się starać ulepszać tą funkcję, żeby działała bardziej inteligentnie.

2. Naprawiono błąd częstego wieszania się programu, podczas wczytywania katalogów.

Niestety u mnie problem nadal występuje. Zawiesza się i obciążenie procka skacze z 0% do 25%...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności