Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem z aktualizacją bazy katalogów

Za każdym razem pobieranie "wiesza się" przed ukończeniem - maks. dociąga do 74% i potem stoi w miejscu..... bez zmian :D

Będę wdzięczny za wsparcie

Dotacje dla firm

Dofinansowanie udziału w targach zagranicznych - Paszport do eksportu

Dofinansowanie do 300tys zł na stworzenie nowych miejsc pracy - Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za odp - ale to raczej nie wina firewalla

Powyłączałem wszystko co mogłoby blokować ściągnięcie listy do końca

W porywach pasek przesuwa się do 74% i potem staje

...

Po lekturze tematu - odpaliłem program jako administrator - pomogło

Dotacje dla firm

Dofinansowanie udziału w targach zagranicznych - Paszport do eksportu

Dofinansowanie do 300tys zł na stworzenie nowych miejsc pracy - Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw

Przy dodawaniu linka do opisu strony w katalogach przydałaby się opcja wyboru czy chcemy wstawić kod HTML czy BBCode.

Podczas dodawania artykułów do precli z włączonym WYSIWYG występuje u mnie problem, mianowicie przy wklejaniu tekstu kasowane są wszystkie entery i tekst jest zbity w jedną kupę. Muszę wklejać teksty jeszcze raz, włączając kod źródłowy.

Przy niektórych preclach z WYSIWYG program w ogóle nie dodaje tekstu, nie udaje się to nawet przy włączonym podglądzie kodu źródłowego.

Zdarza się, że program wkleja nie to co powinien nie tam gdzie powinien. Czyli np wrzuca mi opis strony do REGON-u czy też adres strony do pola "adres firmy".

Przy dodawaniu linka do opisu strony w katalogach przydałaby się opcja wyboru czy chcemy wstawić kod HTML czy BBCode.

Jest taka opcja. Znajduje się ona na pasku narzędzi i nazywa się "BBCode".

Podczas dodawania artykułów do precli z włączonym WYSIWYG występuje u mnie problem, mianowicie przy wklejaniu tekstu kasowane są wszystkie entery i tekst jest zbity w jedną kupę. Muszę wklejać teksty jeszcze raz, włączając kod źródłowy.

Jest z tym pewien problem, ale będziemy szukać rozwiązania.

Przy niektórych preclach z WYSIWYG program w ogóle nie dodaje tekstu, nie udaje się to nawet przy włączonym podglądzie kodu źródłowego.

Prosimy w takich przypadkach zapisać adres precla, a następnie wysłać nam listę tych adresów. Będzie nam wtedy łatwiej analizować problem.

Zdarza się, że program wkleja nie to co powinien nie tam gdzie powinien. Czyli np wrzuca mi opis strony do REGON-u czy też adres strony do pola "adres firmy".

To jest kwestia odpowiedniego doboru wyrażeń regularnych dla pól formularzy. Można je próbować zmieniać we własnym zakresie (menu "Ustawienia -> Pola formularzy"), albo postąpić podobnie jak wyżej z preclami. Czasami nie da się uniknąć takich problemów, jeśli np. w jednym katalogu nazwa pola formularza z adresem strony (np. "adres") jest identyczna jak nazwa pola z adresem firmy w innym katalogu.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Kiedy można spodziewać się dodania możliwości eksportu wszystkich dodań do katalogów dla wszystkich projektów? Liczba projektów mi cały czas rośnie i coraz trudniej wszystko wyeksportować :)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Najważniejsze nowe funkcje w SeoLight 2 to:

- praca w sieci

- pingowanie

- szukanie linków do wpisów

- wersja portable

Cena aktualizacji nie jest jeszcze do końca ustalona, ale będzie prawdopodobnie w okolicach 50 zł.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności