Skocz do zawartości

Zend Optimizer

M_K_S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Może temat nie bezpośrednio o seo, ale pośrednio na pewno. Postawiłem nowego wp i ściągnąłem fajny theme. Niestety po jego odpaleniu wywala się prośba o instalację Zend Optimizer. Trochę pobuszowałem w sieci i wiem, że chodzi o kodowanie i tego zenda trzeba zainstalować na serwerze. Ja posiadam serwer w nazwa.pl i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. W internecie znalazłem tylko jakieś pomoce, jak to zrobić w linuxie i od samego czytania tych komend rozbolała mnie głowa. Czy nie da się tego zrobić prościej i czy w ogóle da się to zrobić? Jeśli sprawa jest aż tak zagmatwana to poszukam innego theme, ale najpierw wolę zapytać, a nóż jest to coś banalnego, czego warto się nauczyć. Wyczytałem gdzieś, że ten zend to przyszłość jeśli chodzi o kodowanie, bo cały czas jest udoskonalany. Aż wstyd, że wcześniej o tym nie słyszałem.

Z góry dzięki za pomoc.

1. Niestety nie mam dedyka. Ale to jakiś pro serwer w nazwie.

2. Do administracji zapewne napisać lepiej, ale o 24tej mogą nie odpowiedzieć. A jak widać na forum o tej porze jeszcze spory ruch.^_^ Jeśli z pomocą PiOuserów nie uda się do tego dojść to jutro będę do nich skrobał.

Niestety mam złe przeczucia, bo gdzieś czytałem właśnie recenzję różnych serwerów i w minusach nazwy było wypisane: brak Zend Optimizer, ale nie pisało tam czy można go dograć, czy nie.

Poza tym natknąłem się też na inne wyjście, żeby rozkodować wszystkie pliki i dopiero wgrać je na serwer. Niestety jak to zrobić, też już nie znalazłem. Poza tym ten theme jest dość mocno rozbudowany i trochę tych plików do rozkodowania jest.

https://web2feel.com/demosite2/

To jest ten theme, jakoś ich strona nie wygląda podejrzanie, ale cenna uwaga. Ostrożności nigdy za wiele.

Co do drugiej odpowiedzi, to nie chciałem tego usłyszeć, ale niestety się tego spodziewałem:/ Czyli zostaje albo odkodowywanie, albo szukanie innego theme. Dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności