Skocz do zawartości

Oszukanie googla javascriptem

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

Robot Google na to nic, ale czujne oko konkurencji z pewnością wyłapie i dostaniesz (zresztą słusznie) BANA :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

zalezy w jaki sposob ukrywasz ten tekst. mozna spokojnie uzyskac taki efekt jak Ty wlasnie chcesz(jezeli to samo mam na mysli). jesli chcesz ukryc text zrob poprostu element ktory po kliknieciu wyswieli text na zasadzie listy rozwijanej (najlatwiej jquery ui). ja podobna metode stosuje do ukrywania spisu tresci ebooka i jakos nie dostalem bana na zadnej stronie. bajer dziala cacy bo strona wypelniona slowami kluczowymi a przy tym nie zasmieca wygladu.

zalezy w jaki sposob ukrywasz ten tekst. mozna spokojnie uzyskac taki efekt jak Ty wlasnie chcesz(jezeli to samo mam na mysli). jesli chcesz ukryc text zrob poprostu element ktory po kliknieciu wyswieli text na zasadzie listy rozwijanej (najlatwiej jquery ui). ja podobna metode stosuje do ukrywania spisu tresci ebooka i jakos nie dostalem bana na zadnej stronie. bajer dziala cacy bo strona wypelniona slowami kluczowymi a przy tym nie zasmieca wygladu.

Do tej pory nie ukrywałem tekstu, więc to co napisałem to w odpowiedzi na pytanie. A mógłbyś podać link do strony ze swoim patentem na ukrywanie?

ja podobna metode stosuje do ukrywania spisu tresci ebooka i jakos nie dostalem bana na zadnej stronie. bajer dziala cacy bo strona wypelniona slowami kluczowymi a przy tym nie zasmieca wygladu.

Co nie znaczy, że nie ponosisz takiego ryzyka ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

O podobnej sytuacji pisał właśnie yokokeke.

Ale jest różnica między przełączanymi wiadomościami dnia na stronie gazety prawnej, i ukrytym tekstem przesyconym słowami kluczowymi, którego w żaden sposób nie można zobaczyć bez zaglądania do źródła strony, który służy jedynie lepszemu dopasowaniu w Google, a dla zwykłego użytkownika jest widocznie bez wartości (skoro go ukrywasz).

Tak czy tak, liczysz się z ryzykiem, że ktoś z konkurencji, bądź ktoś kto ma takie hobby, wyślę raport do Google.

logo-stat4seo-blue-small.png

Ale tam nic nie jest ukrywane. Jak klikniesz zakładkę to wszystko widzisz, więc o co chodzi?

To skąd google wie że jakiś div (tak jak na gazecie prawnej ), który jest ukryty i po kliknięciu zostaje pokazany i nie daje bana, a w rozwiązaniu o którym pisaliśmy może dać tego bana? To zależy tylko od tego czy ktoś nie doniesie na takie 'nieuczciwe zachowanie'?

Ale tam nic nie jest ukrywane. Jak klikniesz zakładkę to wszystko widzisz, więc o co chodzi?

To skąd google wie że jakiś div (tak jak na gazecie prawnej ), który jest ukryty i po kliknięciu zostaje pokazany i nie daje bana, a w rozwiązaniu o którym pisaliśmy może dać tego bana? To zależy tylko od tego czy ktoś nie doniesie na takie 'nieuczciwe zachowanie'?

bo u ukrytym divie na gp nie ma tekstu typu:

"Portal Gazeta Prawna oferuje bezplatne porady prawne. Tylko tutaj znajdziesz przydatne kruczki prawne oraz niezbedne akty prawne. Jezeli wiec szukales porad prawnych online - dobrze trafiles. Mozesz zadac pytanie na forum prawnym lub skonsultowac sie z któryms z naszych prawników online"

widzisz roznice?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności