Skocz do zawartości

KeywordToolExternal a rzeczywistość

maxell

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję uruchomić nową stronę, tym razem na rynku niemieckim (google.de). Na początek przeanalizowałem kilka słów kluczowych, które będą mnie interesowały. Posłużyłem się "https://adwords.google.de/select/KeywordToolExternal".

Na początek zmieniłem "na górze" język i kraj na Niemcy. Ustawiłem "Dopasowanie dokładne" W polu "Liczba lokalnych operacji wyszukiwania: czerwca" pokazuje się wynik 1.000.000 (milion).

Możecie mi poradzić, na ile % to faktycznie się zgadza z rzeczywistością. Chodzi mi, czy prawdopodobieństwo, że tylko osób wyszukuje daną frazę przez google.de wynosi 20%, 50% czy 90%?

Jeszcze jedno pytanie: zakładając, że milion osób wyszukuje miesięcznie daną frazę, na ile średnio wejść mogą liczyć strony z top 1-3.

PS: Znacie jakieś sprawdzone firmy zajmujące się pozycjonowaniem w google.de?

O ile się nie mylę, KeywordToolExternal pokazuje wejścia z całego świata, więc jeżeli nie jest to typowo niemiecka fraza to procent może być bardzo mały.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

fraza jest ogólna, jednak właśnie chyba po to jest możliwość zmiany regionu, aby można była oszacować ilość wejść z danego kraju

dla przykładu dla mojej frazy:

Niemcy: 1 mln

Francja: 450.000

Hiszpania: 370.000

Rosja: 10.000

Polska: 370.000

USA: 4 mln

Wielka Brytania: 1.220.000

Ja tylko dodam, że Niemcy mają dużo więcej mieszkańców niż Polska oraz więcej osób ma tam Internet niż u nas więc takie duże liczby mogą być prawdziwe. Oczywiście jeśli G nie zawyża... Jednak jeśli zawyża to na pewno nie tylko dla de ;]

a sprawdzacie wyniki dokładne czy tylko sugerowane ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pamiętaj też że domyślnie KeywordTool wyświetla liczby zapytań uwzględniające nie tylko podaną frazę, ale razem z frazami ją zawierającymi. Dla przykładu dla hasła "czapki" wliczy też zapytania o "zimowe czapki", "ciepłe czapki", itd. Jeżeli chcesz dokładne wyniki, zmień sposób dopasowania na dokładne.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

nawet dopasowanie dokładne wskazuje b.duże rozbieżnosci pomiedzy wynikami a rzeczywistą ilością wejść , uwazgledniającą nawet atrakcyjniejsze opisy innych stron w TOP czy średnio 2-3 linki sponsorowane ponad wynikami naturalnymi (sprawdzone na kilkudziesieciu frazach TOP 1)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

O ile się nie mylę, KeywordToolExternal pokazuje wejścia z całego świata, więc jeżeli nie jest to typowo niemiecka fraza to procent może być bardzo mały.

A ja jestem całkiem pewien, że można również sprawdzić dane dla konkretnego regionu i konkretnego języka.

Pamiętaj też że domyślnie KeywordTool wyświetla liczby zapytań uwzględniające nie tylko podaną frazę, ale razem z frazami ją zawierającymi. Dla przykładu dla hasła "czapki" wliczy też zapytania o "zimowe czapki", "ciepłe czapki", itd. Jeżeli chcesz dokładne wyniki, zmień sposób dopasowania na dokładne.

Mogę się mylić, ale w "zbliżonych" są również zwarte wyszukiwania, przy których popełniono literówkę.

Co do samych liczb wyszukiwań, to wątpię, aby to były realne liczby. Według mnie dane w kolumnie "Search Volume" są po prostu relatywne. Jeśli np

remont wrocław ma liczbę 6.000

a remont opole ma liczbę 4.000

to można wywnioskować, że generalnie więcej osób poszukuje firm do remontowania we Wrocławia, ale nie będzie to równe, ani nawet przybliżone 6.000.

Ale mogę gadać bzdury :)

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności