Skocz do zawartości

Jak wykorzystać takie domeny?

Figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Swego czasu zarejestrowałem kilka domen pod zaplecze albo małe stronki, które zostawiłem bo znalazłem lepsze domeny. Domeny te nie cieszą się zainteresowaniem na allegro, a mógłbym je sprzedać za cenę rejestracji. Jak mógłbym wykorzystać te domeny?

Lista domen:

AtrakcjeTurystyczne.info.pl

Baza-Noclegowa.info.pl

Czekoladowo.com

Czekolada.info.pl

KatalogAVON.com

e-Gotowanie.com

Nie ma już za bardzo potrzeby tworzyć pod nimi zaplecza, może co do niektórych. Tak sobie myślę, że można by postawić jakiś katalog stron/firm albo precel pod joomla, tylko kto tam będzie dodawał artykuły jeśli ja sam nie mam takiej potrzeby. Z drugiej strony chciałbym żeby chociaż koszty rejestracji mi się zwróciły a wkładając w coś swój czas, np. na prowadzenie katalogu, żeby można było troszkę zarobić na linkach.

Co Wy byście zrobili? Wystawić aukcje na allegro, powtarzać i czekać na kupca po cenie minimalnej za rejestrację? Precel czy katalog stron, czy może jeszcze coś innego?

zapytaj na di.pl

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zapytaj na di.pl

Na Di.pl poradzili mi się z nimi pożegnać. Ja sam myślę, że mogłbym postawić jakiś katalog a później ewentualnie sprzedać wszystko na allegro. Widziałem dużo katalgów podpiętych pod jeszcze gorsze domeny. Czy te domeny sa na tyle "cienkie" że nawet za koszt rejestracji nikt ich nie chce? Mi się wydaje, że co niektóre są choć tyle warte, ktoś kto chciałbym zrobić zaplecze, mógłby je wykorzystać.

Czy te domeny sa na tyle "cienkie" że nawet za koszt rejestracji nikt ich nie chce?

Obawiam się, że się nie mylisz. Najciekawsza z wymienionych to IMHO katalogavon.com. No ale wolne i gotowe do zarejestrowania są atrakcyjniejsze: katalogavon.pl, kosmetykiavon.com, perfumyavon.com etc.

Zaparkuj, zapomnij, nie przedłużaj i nie zawracaj sobie tym głowy.

czyli dobrze poradzili :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności