Skocz do zawartości

Nagły przyrost linków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam stronkę www.model-hit.pl i w ostatnich dniach zauważyłem dziwny przyrost linków, w ciągu dwóch dni sprawdzając na yahoo przyrosło mi 5000 linków, z 8000 do prawie 13000. Chociaż tendencja była spadkowa, bo dostałem filtr od google i pousuwałem linki ze stopki i dziennie ubywało mi średnio 200 linków ze stron z, którymi się wymieniałem. Teraz ilość linków też spada w jeszcze szybszym tempie, około 400 na dzień. Co może być tego przyczyną ??

no to na czym polega konkretnie Twoje pytanie ?

Chodzi mi o ten nagły przyrost w ciągu dwóch dni o 5000 linków, ilość linków cały czas spadała, nagle wzrost chociaż praktycznie nie linkuję i znowu spadek w jeszcze szybszym tempie. Skąd się wziął ten nagły przyrost??

odpowiedz powinieneś znaleźć tutaj w miejscu wykresu Yahoo BL https://www.xannstat.com/demo/admin.php?q=seo

Tak, tylko na twojej stronie tendencja jest odwrotna, zdarzają się spadki ilości linków, a próbka w google też mi zwróciła przyrost o 20 linków z 74 na 94.

sprawdź skąd masz linki i jezeli nie masz nic wspólnego z zamieszczeniem tam swoich linków i dodatkowo juz tych linków nie znajdziesz na stronie to powinieneś wyciagnąc wnioski z tej wiedzy :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

'pilar_80' zeby co kolwiek stwerdzić włąsnie musisz zobaczy jak to wygląda w prazedziale paru dni , jedno dniowa obserwacja nic Ci nie powie, może przeczytało z innego DC ? mój przyklad pokazuje ze spadki sie zdarzają być może w zależnosci odpytań roznych DC

Marketing internetowy dla firm

sprawdź skąd masz linki i jezeli nie masz nic wspólnego z zamieszczeniem tam swoich linków i dodatkowo juz tych linków nie znajdziesz na stronie to powinieneś wyciagnąc wnioski z tej wiedzy :)

No właśnie już sprawdzałem tym narzędziem:

https://www.linkvendor.com/seo-tools/domain-popularity.html

i nie znalazłem tam, żadnego przyrostu ilości domen linkujących do mnie jest ich tyle co wcześniej. Chyba, że polecicie jakieś lepsze narzędzia.

'pilar_80' zeby co kolwiek stwerdzić włąsnie musisz zobaczy jak to wygląda w prazedziale paru dni , jedno dniowa obserwacja nic Ci nie powie, może przeczytało z innego DC ? mój przyklad pokazuje ze spadki sie zdarzają być może w zależnosci odpytań roznych DC

Wiem, że kilka dni to jest mało, żeby coś wywnioskować, tylko zdziwiło mnie to, że na google się to potwierdziło, właśnie myślałem, że to jakieś "cuda" Yahoo, ale w google też nagły wzrost przy wcześniejszej tendencji spadkowej.

Jeszcze mam jedno pytanko, czy za spadek ilości linków można od google dostać filtr?

Jeszcze mam jedno pytanko, czy za spadek ilości linków można od google dostać filtr?

filtra raczej nie , ale niektóre pozycje mogą spaść

U mnie wszystko spadło po kilkadziesiąt pozycji, liczyłem się ze spadkiem, ale stopniowym w miarę ubywania linków. Po poprzednim filtrze za niedozwolone linki w stopce, usunąłem je i napisałem prośbę o rozpatrzenie, po trzech dniach wróciłem na wcześniej zajmowane pozycje. Po dwóch tygodniach powtórka z rozrywki, znowu spadek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności