Skocz do zawartości

Opłaty za transfer domen

boddah

Rekomendowane odpowiedzi

2 x .us

1 x .info

1 x .net

Wynika z tego, że raczej nie były to ceny promocyjne. Nie kojarzę by cal.pl dawał na te domeny ceny promocyjne - tym bardziej że cal.pl tylko pośredniczy w sprzedaży tych domen.

Nie sądzę zatem by były to jakieś ceny promocyjne ale ....

Niestety nie mogę pomóc.

Poza tym (na marginesie) odnośnie domen .us:

Restrykcje:

Domena może zostać zarejestrowana przez mieszkańca lub rezydenta Stanów Zjednoczonych lub firmę, która w rzeczywistości jest w Stanach.

Spełniony musi być jeden z poniższych warunków:

- właściciel może być mieszkańcem lub rezydentem Stanów Zjednoczonych lub pochodzić z tego kraju.

- właścicielem może być firma lub organizacja, która ma swój oddział lub siedzibę w jednym z 50 stanów lub na innych terytoriach należących do Stanów Zjednoczonych.

- właścicielem może być firma, która w rzeczywistości jest w Stanach.

Co radzicie wobec tego zrobić ? Kontakt z tamtejszym bokiem urwał się w sobotę.

PS Z jednej domeny .us rezygnuję, ale nie miałem pojęcia, że istnieją takie restrykcje. Są jakieś kary za nieprzestrzeganie powyższych zapisów ? : > Czy może lepiej wykupić po prostu inną domenę i zrobić przekierowanie 301 z .us na tą nową?

Co radzicie wobec tego zrobić ? Kontakt z tamtejszym bokiem urwał się w sobotę.

Trudno jest cokolwiek radzić. Te domeny nie podlegają NASKowi. Nie mam też zbyt dużych doświadczeń z cal.pl - może ktoś inny ma i coś zasugeruje.

PS Z jednej domeny .us rezygnuję, ale nie miałem pojęcia, że istnieją takie restrykcje. Są jakieś kary za nieprzestrzeganie powyższych zapisów ? : > Czy może lepiej wykupić po prostu inną domenę i zrobić przekierowanie 301 z .us na tą nową?

Ja się dziwię JAK oni ją zarejestrowali. Sprawdź jakie dane są we whois.

We WHOIS są moje dane. W każdym razie domeny .us nie są dla mnie specjalnie ważne, więc pewnie zrobię przekierowanie na inne i się ich definitywnie pozbędę. Zawsze to jeden kłopot mniej w wojnie z cal.pl ;) W każdym razie będę musiał coś wymyślić, żeby dwie pozostałe domeny wynieść stamtąd.

Dzięki za pomoc.

Ja szczerze mówiąc po ostatnich bojach z cal.pl pragnę jak najszybciej od nich zwiać, ale oni tak łatwo nie dają za wygraną.

Tutaj podobny przypadek tajemniczej wyimaginowanej promocji:

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=19598

Banda niezłych cwaniaków i tyle. Tak samo było z zapisem że "u nas ceny po roku nie wzrosną, zapłacisz tyle samo albo mniej" po czym podwyższyli je nawet o 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności