Skocz do zawartości

Wymyślenie nazwy firmy

Cestro

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Jeżeli uznacie wątek za beznadziejny to od razu mnie zjedźcie z góry do dołu a więcej się to nie powtórzy.

Otóż:

Zastanawiam się nad nazwą dla studio grafiki. Grafika na potrzeby internetu jak i do druku.

Czy możecie podsunąć kilka (nawet abstrakcyjnych) nazw na takowe studio (nazwa firmy)?

Byłbym bardzo wdzięczny.

multikonto, recydywa

ajnie jakby ta nazwa pokrywala sie z woolna domena .pl ;)

Nie ukrywam iż na tym najbardziej mi zależy :)

Tak siedzę już drugi dzień i wymyślić nie mogę ;) Bo to za krótkie, to za długie, to mi się źle kojarzy a to w ogóle mi się nie kojarzy ... i tak to jest.

Po niedzieli idę do UM rejestrować firmę ale nie mam nazwy :P

multikonto, recydywa

need a good domain name

must be cheap, can’t be lame

something cool like

flickr, meebo, wikiyou, mahalo, bebo

“telephone” without the “t”

“digg” but with a triple “g”

Zgłoś się do agencji interaktywnej, tam Ci powinni pomóc :)

W wymyślaniu nazwy jesteś zdany na siebie, albo na podmioty, którym za to zapłacisz. Jeśli ktoś by tutaj wpadł na genialną nazwę, to pierwsze co by zrobił, to sam zarejestrował domenkę i próbował odsprzedać.

Nie jest to najprostsza sprawa. Czasami potrafi trwać tygodniami. Dwa dni to jeszcze nic. Zbierz sobie do kupy wszystkie wyrazy, przedmioty, nazwy, synonimy, które Ci się kojarzą z tą branżą i spróbuj z tego coś poskładać. Jak się nie uda wymyślić coś sensownego, to możesz jeszcze pokombinować z odpowiednikami w innych językach.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

pikaf.pl - pikafdesign.pl

viyor.pl - viyordesign.pl

nivin.pl - nivindesign.pl

aixak.pl - ajxakdesign.pl

limey.pl - limeydesign.pl

cotey.pl - coteydesign.pl

Chwila zabawy narzędziem zaproponowanym przez gordona i voila ;)

Wybrałem limey.pl ;)

A nazwe firmy dam LimeyGroup :)

Browar Ci się należy :)

multikonto, recydywa

Ja, jesli nie moge wymyslic nazwy dla jakiegos serwisu, szukam inspiracji np. przy pomocy katalogu DMOZ: otwieram interesujaca kategorie, przelaczam na inna wersje jezykowa i patrze, jak nazywaja sie najpopularniejsze angielskie, niemieckie, rosyjskie, czeskie, ukrainskie, slowackie, francuskie czy hiszpanskie witryny o podobnej tematyce. Nierzadko udaje sie natrafic na naprawde dobre propozycje, nawet z punktu widzenia rodzimego jezyka. :)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności