Skocz do zawartości

przekierowanie 301?

marcelooo

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Według SeoQuake mój serwis ma:

1) z wwww.

1790 zaindeksowanych stron w google

Yahoo Links: 360

Yahoo Linkdomain: 1980

2) bez www.

2220 zaindeksowanych stron w google

Yahoo Links: 60,791

Yahoo Linkdomain: 72,009

cały czas dodaję linki bez www. a w indeksie google strona o której piszę pokazywana jest na wszystkie frazy kluczowe na które ją pozycjonuję z www.

co w takiej sytuacji zrobić? zacząć zdobywać teraz linki do adresu z www. i zrobić przekierowanie 301 z bez www. na adres z www. czy zostawić tak jak jest?

dziękuję, pozdrawiam

Jeżeli strona stoi dobrze w wynikach wyszukiwania nie radzę niczego zmieniać (ani przekierowania 301, ani ustawień w google webmasters tools), ponieważ skończy się to roszadą w SERPach dla strony i będzie trzeba czekać na stabilizację.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Liczy się efekt końcowy, to że strona może tańczyć to po pierwsze nie jest na 100%, a po drugie bez tańczenia nie ma swoistego pozycjonowania - strona od samego początku istnienia w G przeżywa wzloty i upadki, ale dobra optymalizacja i poprawne pozycjonowanie pomaga w ustabilizowaniu wysokich pozycji. Jeżeli nie masz jeszcze przekierowania, to najwyższy czas je zrobić, jeżeli nie zacząłeś jeszcze zdobywać linków, to postaraj się o nie, itp. itd.

120x20.gif

Bzdura!

Podawanie Googlowi dwóch domen do indeksacji domena.pl i www.domena.pl to głupota. Zawsze trzeba przkierowac ruch na jedną znich, albo ustawić to w GWT - ale i tak lepiej przekierować. Zostawienie tego dzieli linki miedzy 2 domeny, robi DC i nigdy ni ewiesz która domena własnie wskoczy w wyniki.

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, problem jest taki:

Witam w swoim pierwszym poście,

Jestem początkujący i mam następujące pytanie:

Mam 2 strony. starą i nową. dwie nie zmieszczą się na serwerze. Z części starych stron muszę ustawić przekierowanie na nowe podstrony (są pozycjonowane).

Jak to zrobić? Czy jak usunę stara stronę i ustawie przekierowanie (z adresu którego już nie ma) to po jego wpisaniu przekieruje na nowy?

Jak radzicie to zrobić "logistycznie" domenę przekierować na serwer z nowa strona i jak usunę starą skopiować nową i z powrotem dns przestawić na stary serwer?

Proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności