Skocz do zawartości

Spadek pozycji o 5 stron

hotsauce007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prowadzę między innymi serwis o grach na konsole pod adresem www.ps3games.pl.

Przez długi czas miesciłem się na drugiej stronie google pod hasłem ps3 ( około 5 miesięcy ) a nawet przebiłem się z nim na cały miesiąc na stronę pierwszą (pozycje 8 do 10 ) w zależności od dnia.

Nie mam dużo backlinków ( około 285 (yahoo))

PR1

niestety z powodu ataków "hackerskich" (boty które obciążały serwer tak że mój host chciał się mnie pozbyć) musiałem wyłączyć stronę na jakieś 20 dni aż nie znalazłem rozwiązania dla tego problemu, teraz po uruchomieniu strony ponownie już nie jestem wysoko w rankingu google (41 pozycja), zanim wyłączyłem miałęm 12 pozycję a na tydzień przed wyłączeniem mieściłem się nawet w top 10. teraz jestem na 5 czasami 6 ! stronie google? co się stało ? to spadek ponad 30 ! pozycji !

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

tylko teraz nasuwa się pytanie dlaczego niby mam mieć filtr skoro nigdy nie pozycjonowałem strony ?

zero precelli, tylko bodajże 10 katalogów.

Reszta backlinków to moja praca z template na joomla, ponieważ tworzę trochę grafiki i czasami zrobię templatkę a w footerze wpisuje

copyright and design by ps3games.pl

ok, zmieniłem w google dla webmasterów na www

tylko nasuwa mi się teraz pytanie, czy jak zdołam osiągnąć więcej BL to czy powrócę na wysokie pozycje?

oraz dlaczego mając mniej BL niż teraz miałem wyższą pozycję ( pierwsza i druga strona ) niż obecnie ?

trochę wstyd się przyzna, że prowadzę stronę od ponad 7 miesięcy a dopiero teraz dowiaduje się takich podstawowych rzeczy.

dzięki za pomoc.

ps. kiedy będą widoczne efekty tego co dziś zmieniłem ?

ps2. przekierowanie widoczne jest już teraz, pytanie dotyczy google, czyli kiey zauważy ze treść już się nie duplikuje

Poczytaj przyklejone tamaty w dziale dla poczatkujacych. Musisz sporo linkowac, roznicowac anchory, poprawic linkowanie wewnetrzne i poswiecic temu mase czasu i pracy. Jesli zrobisz to z glowa efekty przyjda z czasem. Nie da sie tego zrobic "raz dwa'. Pisales ze dodales sie tylko do 10 katalogow... pora dodawac sie na szersza skale :D

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności