Skocz do zawartości

Dziwne indeksowanie Google

marcon13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowy na forum witam wszystkich serdecznie i mam mały problem z moją stroną, który proszę żebyście pomogli mi rozwiązać.

Otóż przeniosłem mojego bloga na płatny hosting, ale wpisując w google

site:cashmaking.pl google w wynikach pokazuje tytuł strony i jej opis tak za każdym razem. Czyli jeśli ktoś wpisze w google "programy partnerskie" to zamiast treści na mojej stronie o pp wyskoczy mu tytuł i opis co mało zachęca do wejścia na nią :D

Na starym hostingu normalnie indeksowało, znajomy poradził mi żebym wkleił coś takiego do stopki (tj. blog WP)

<meta name="keywords" content="Zarabianie, praca w domu, zarabiaj, programy partnerskie, uploading, zarabianie przez internet" />

<meta name="description" content="Dowiedz się jak zarabiać w domu. Dorabiaj legalnie siedząc wygodnie przed fotelem. Tylko tutaj najlepsze systemy w jednym miejscu. Oszczędź czasu i pieniędzy, zajrzyj!" />

<meta name="robots" content="all,index,follow" />

<meta name="revisit-after" content="5 days" />

<meta HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl" />

Czy to może być spowodowane przez ten wpis? Ktoś wie jak sprawić aby Google normalnie indeksowało moją witrynę? Z góry dziękuję za pomoc

Interesując się SEO i tworzeniem stron, na pewno zainteresuje Cię też zarabianie przez internet

może jesteś fanem samochodów, motocykli, rajdów? Z niecierpliwością czekasz na powrót Roberta do F1? Zajrzyj na sporty motorowe

musisz chwile poczeka i google lyknie to tak jak powinien. meta ktore dodales na pewno nie przeszkadzaja

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Na blogach z treścią IMHO meta description jest niepotrzebne. Jeśli na stronie jest treść to Google sam dobierze opis pasujący do zapytania. Niepotrzebnie też ustawiłeś na twardo title i z tego też powodu na wszystkich podstronach masz ten sam tytuł.

Do optymalizacji tytułów pod Wordpressem polecam wtyczkę SEO Title Tag. Dla lepszej optymalizacji bloga polecam również uruchomienie przyjaznych adresów (z panelu administracyjnego WP: Settings > Permalinks).

boby nie chodzi o to że opis jest zły, tylko że każda podstrona w google ma tytuł i meta głównej zamiast treść jaką zawiera

Interesując się SEO i tworzeniem stron, na pewno zainteresuje Cię też zarabianie przez internet

może jesteś fanem samochodów, motocykli, rajdów? Z niecierpliwością czekasz na powrót Roberta do F1? Zajrzyj na sporty motorowe

boby nie chodzi o to że opis jest zły, tylko że każda podstrona w google ma tytuł i meta głównej zamiast treść jaką zawiera

No to problem leży w skrypcie albo w konfiguracji.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

winą najwyraźniej było twarde ustawienie title i meta w header.php które już usunąłem

Sebiastian dzięki za wskazanie na permalinki, po ustawieniu ich od razu 2 systemy wymiany linków które nie chciały działać ruszyły

• 2 tygodnie później...

już wszystko ok ale mam jeszcze jeden problem.

Stronę zoptymalizowałem, niby dużo linków prowadzi na moją stronę, jednak w wyszukiwarkach jest prawie niewidoczna.

Mógłby ktoś pomoć mi rozwiązać ten problem?

Marcon, dużo to pojęcie względne. Ja widzę, że do Twojej domeny prowadzi zaledwie 159 linków, ale żeby zdobyć TOP3 na interesującą Cię frazę ("zarabianie w internecie" jak mniemam?) będziesz potrzebował circa 15 tys. linków.

Co więcej - jeśli przyłożyłeś się do lektury tego forum, to pewnie już wiesz, że linkowanie na jedną frazę nie jest najlepszym pomysłem. Także dołóż kolejne 25 - 30 tys. linków na słowa kluczowe podobnego kalibru (programy partnerskie, praca przez internet, zarabianie przez internet, praca w domu).

Bierz się do roboty! ;)

Myślicie że uda mi się bez zbytnich inwestycji, opierając się na systemie wymiany linków i może preclach?

Czy katalogowanie, powiedzmy 500 wpisów (mam pkt w adderze katalogowym) jest dobrym rozwiązaniem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności