Skocz do zawartości

Dowcip to nie jest , ale gość jest dobry :)

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

fake! dlatego ze:

- nie widac calego rozbiegu, wiec jest miejsce na podmianke i zamiast kolesia leci manekin !

- dwa wiaderka wody nie wystarcza !! nie ma takiej mozliwosci !! zeby ten koles zjechal w kombinezonie po prawdopodobnie gumowej slizgawce (pewnie niejeden z was utknal na zjezdzalni do basenu gdzie woda leje sie duuzym strumieniem)!

- jak juz ktos wspomnial inne buty u tego ktory zjezdza i inne u tego ktory wyszedl z basenu

- basenik jak dla 8 latkow kupiony w tesco przy takim uderzeniu w tylna bande poprostu by sie rozerwal przy masie czlowieka nawet zakaldajac ze byl on bardzo szczuply (70kg), ale wytrzymalby przy masie kilku kg jaka ma manekin

- troszke chaotyczny lot jak na czlowieka, ktory raczej bardziej kontrolowalby swoje konczyny

chcialbym wierzyc ze to jest prawdziwe, wowczas brawa dla samobojcy, ale fake jak nic !

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Moja młodsza siostra ma taki basen i powiem Ci, że trudno go w tesco kupić.

Wchodzi w niego prawie 4k litrów wody i jest calkiem wytrzymały, co nie zmienia faktu, że tak lecąc by go nie rozwalił.

Ja tam jego butów w ogóle nie widzę.

miszaqq, za szybko wysuwasz wnioski.

fake! dlatego ze:

- nie widac calego rozbiegu, wiec jest miejsce na podmianke i zamiast kolesia leci manekin !

niezły manekin nawet się rusza ;)

ps. to że wydaje się to niewiarygodne nie znaczy że nie jest to prawdziwe, wg mnie zwykła matematyka nic więcej

Marketing internetowy dla firm

fake! dlatego ze:

- dwa wiaderka wody nie wystarcza !! nie ma takiej mozliwosci !! zeby ten koles zjechal w kombinezonie po prawdopodobnie gumowej slizgawce (pewnie niejeden z was utknal na zjezdzalni do basenu gdzie woda leje sie duuzym strumieniem)!

- jak juz ktos wspomnial inne buty u tego ktory zjezdza i inne u tego ktory wyszedl z basenu

- basenik jak dla 8 latkow kupiony w tesco przy takim uderzeniu w tylna bande poprostu by sie rozerwal przy masie czlowieka nawet zakaldajac ze byl on bardzo szczuply (70kg), ale wytrzymalby przy masie kilku kg jaka ma manekin

- troszke chaotyczny lot jak na czlowieka, ktory raczej bardziej kontrolowalby swoje konczyny

chcialbym wierzyc ze to jest prawdziwe, wowczas brawa dla samobojcy, ale fake jak nic !

To jest prawdziwe, obliczenia są dla mnie niewiarygodnie skomplikowane, dlatego nawet nie będę starał się tutaj tego matematycznie udowadniać. A kombinezon jest smarowany, ślizgawka pewnie też i nie jest to taka z basenu o którą zadbają albo i nie. A butów nie widać, równie dobrze może to być woda która wylatuje z basenu razem z nogami kaskadera. basen jest duży, perspektywa sprawia że widzisz go jako taki z tesco. Druga sprawa to to, że koleś nie leci pod dużym kątem i siła uderzenia rozkładana jest przede wszystkim na tafli wody a nie na ścianie basenu - gdyby woda była tutaj zbędna użyliby zwykłego materaca dla skoczków.

apropo chaotycznego lotu, wydaje mi się że Ty też byś nad kończynami nie zapanował przy takiej prędkości i na takiej wysokości.

Xann, a ja się założę, że dla niego matematyka to czarna magia, a na uwadze ma tyko DOBRĄ zabawę :)

a to żarcik :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Ruszający się manekin...

Może Cię zaskocze, ale manekin waży bardzo dużo :) a Twój "kilkukilogramowy" manekin nie zrobiłby żadnego plusku, a przy takiej masie nie schowałby się pod wodę nawet :)

Wystarczy pooglądać jakiekolwiek sporty extreme by zobaczyć, że człowiek już na 3/4 metrach wysokości niekontroluje ruchu kończyn i macha rękami we wszystkie strony. WIęc jeśli dajesz argument, to co najwyżej w drugą stronę,... że za mało rusza :)

to ostatnie...

machanie rękami na wszystkie strony jest możliwe jak nie zasuwasz tak szybko w jednym kierunku jak ten na filmiku.

większy ruch mógłby spowodować mały odchył i już byłoby pozamiatane. Kolo rusza rękami i nogami tak w sam raz :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

yeden co Ty pleciesz, to wszystko było wymierzone co do centymetra, widziałem tego typu pokazy na żywo - niesamowita sprawa, ale tylko dla ludzi z jajami.

Zioła sa dla Ciebie za mocne? :)

1. Przy takim kierunku uderzenia woda musi się wylać w jedna stronę, a tu plusk był "symetryczny".

2. Przy takiej szybkości uderzenia w wodę hamuje sie kilka metrów, a nie w miejscu.

3. Przy takiej sile uderzenia w wodę w baseniku nie zostanie nawet połowa. A tu proszę - przy wychodzeniu woda sie wylewa litrami.

Eksperyment Discover.pl

9 | 10 | 9 | 11 | 8 |

11 dał niemiec

8 dał polak bo nie uwierzył :P

a jakby był telemark to byłoby po 19, ale polak nadal dawałby 8 :)

Za cholerę nie mogę w to uwierzyć, ale popatrzcie że on pod sam koniec lotu układa się do lądowania "na bombę"

Rozbieg i cały układ skocznia-tor lotu-miejsce upadku wygladają realnie, tyle że widać trochę ze złej perspektywy.

Stawiam że to real

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Po odbiciu lot za bardzo w lewo, poza tym widać, że obraz klejony góra dół.

Real? Będziesz nad wodą to popróbuj skoczyć z 5m na bombę - zobaczysz jaka fontanna. Albo skocz na bombę z rozbiegu i popatrz jak ułożą sie rozbryzgi. Fake.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności