Skocz do zawartości

Tapetki - na telefon

lukas24

Rekomendowane odpowiedzi

Luk, musisz zrozumieć, że strony nie robi się dla siebie (chyba, że w tym wypadku jest inaczej to daj znać i sprawa jasna:>) tylko dla innych i my serio nie chcemy Ci dokopać, pastwić się nad Tobą czy nie wiadomo co jeszcze. Jeżeli jedna osoba, druga, trzecia czwarta mówi, że coś się nie podoba to może warto się zastanowić czy faktycznie coś z tym jest nie tak. Mówisz, że się napracowałeś a czy myślisz, że my to sobie siedzimy od rana do wieczora siedzimy na PiO i nic nie robimy? Prawda jest taka, że gdy się zaczyna zabawę ze stronami to wydaje się, że to easy money dziwne, że wszyscy tego nie robią, ale im głębiej się wchodzi tym bardziej się widzi, że to znacznie cięższa robota. A wracając do Twojej strony, użyłeś szablony, też kiedyś używałem szablonu ale zostałem oświecony przez kogoś, że warto wyłożyć 200-300zł i mieć jakąś przyzwoita grafikę na start. Co do contentu, to dlaczego by nie poszukać np tapet z zagranicznych stron? przecież tam jest tego cała masa, do wyboru do koloru i od razu masz plusa za unikalny content w stosunku do polskiej konkurencji. Dalej.. masz tą stronę na subdomenie, to ma być część jakiegoś większego serwisu? jak tak to ja bym zaczął prace od tej głównej części, a na głównej domenie chwilowo nic nie widzę, a jeżeli faktycznie to ma być serwis tylko z tymi tapetami to lepiej to robić na głównej domenie. Jaki masz hosting? strona bardzo długo mi się ładuje.. w pierwszej chwili myślałem, że serwer padł, pobiegaj po hostingach, ovh, home czy inne bardziej znane, często mają promocje, że po bardzo niskich cenach promocyjnych na 1 rok dostajesz bardzo przyzwoite warunki do pracy. Wkraczamy już w samą stronę.. w centrum - bardzo wartościowym miejscu masz walnięty tekst, jak wchodzę na stronę o tapetach to szukam tapet a nie tekstu na temat tej strony. Sam tekst to dobry pomysł w kontekście pozycjonowania, napisz sobie taki tekścik naszpikowany słowami na które pozycjonujesz (daj im jeszcze <strong>) i zmień położenie, np gdzieś na sam dół, tego i tak nikt nie czyta - to dla googla. Co do optymalizacji pod kątem google, nie używasz tagów <h1>, napisz np na początku jakiś slogan w którym będzie użyte najważniejsze słowo na które pozycjonujesz i to właśnie daj w <h1>. W spisach kategorii i innych linkach wewnętrznych nie ma atrybutu title, obrazkom brakuje atrybutu 'alt'. Teraz układ adsense, masz gdzieś tam schowaną reklamę z dziwnymi kolorami, generalnie od razu mówię, że wybrałeś takie miejsce, że nikt tam Ci w to nie kliknie. Weź sobie ten reklamy 'linkowe' pionowe w liczbie 4, dostosuj kolorystycznie do lewego menu i daj nad lewym menu. Reklamy tekstowej 336x... czy jak to tam było możesz dać np w miejscu gdzie teraz masz tekst (albo 2x mniejsze kwadraty), generalnie przydałoby się trochę po testować. Co do samego kodu strony (technicznie) wiele rzeczy które powinno być zrobione w stylach robisz przez nbsp; etc, do niektórych obrazków nie masz zrobionych odpowiednich miniaturek i skalujesz jest przez htmla a to kiepski sposób 1) psuje jakość obrazka 2) przy większym ruchu obciąża serwer. A teraz z innej beczki, jaki jest sens robić coś co zostało już wiele razy zrobione? przecież stron z tapetami jest dużo a wiele jest genialnie wypozycjonowanych i od paru lat okupuje czołowe pozycje w G? w Polsce serio jest sporo rzeczy z którymi można by wystartować, rada z mojej strony by pochodzić po zagranicznych serwisach różnego typu i tam zaczerpnąć pomysły.

Pozdrawiam:P

Tak, ale przy 20 stronach do każdej kupić unikalny szablon to kilka tysięcy złotych ... Co do hostingu, to mam wystarczający, więc o to się nie martw. Mam na subdomenie, bo mam jeszcze kilka innych tego typu stron na subdomenach, a na głównej domenie postawie coś lepszego. Strony te mają służyć pozycjonowaniu jednej strony, która w niedługim czasie powstanie, a więc w tym przypadku strona ta spełnia funkcje zaplecza - nie pod swl. Dlatego też nie będę wydawał 200-300 złotych na szablon, 15 złotych na domenę czy 50 złotych na hosting. (Oczywiście co do hostingu to wiem, że każde zaplecze powinno być na innym IP i mam to na uwadze .. ). Co do reklam Adsense, to niestety ale je raczej usunę. I jeszcze co do tapet, postaram się dodać/zamienić większość tapet na te pochodzące z zagranicznych serwisów, ale troche czasu mi to zajmie. Np. na początku zrobiłem tą stronę, i zdjęcia miały być na moim serwerze, ale po przemyśleniach i obliczeniach stwierdziłem, że za dużo by mnie to kosztowało jak na jedną tego typu stronę (transfer), dlatego postanowiłem wgrać zdjęcia na imageshacka - przez to musiałem stronę robić praktycznie od nowa, a to, że foty są na imageshacku powoduje, że strona wolno się ładuje. Na koniec dodam, że nie zamierzam wybijać się na 1 pozycję, chcę wypozycjonować stronę na 1 stronę - to mój cel (zresztą podobnie jak z innymi tego typu stronami). Potem te serwisy posłużą mi jako zaplecza.

Ps. Wiem, wiem.. źle zrobiłem, że dałem tutaj stronę, wiem, że z zapleczami się tak nie robi, bo konkurencja czuwa, a spam raporty mogą się posypać.. No ale cóż, musiałem to powiedzieć :P

A i dzięki Piotrek za wyczerpującą opinie :) Na pewno coś pozmieniam na lepsze.

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności