Skocz do zawartości

Sitemaps ile po ile?

waea

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na forum IPB3 mam zainstalowanego moda sitemap ( https://icelabz.net/sitemap ). Mam kilka pytań dotyczących ustawień Sitemap, otóż standardowo mod dzieli sobie wszystkie tematy po 100 urli, czyli jest na forum 6000 postów to on robi z tego 60 sitemap w których jest po 100 urli. Moje pytanie brzmi czy tak jest dobrze? Czy lepiej od razu ustawić większą ilość silemap np. 50000? Drugie pytanie to jest takie że tego moda mam od niedawna i jak wczoraj patrzyłem na statystyki to google bot zindeksował 3280 urli, jak dziś patrzyłem tyło ich 2800 ;) O co z tym chodzi? Mi się wydaje że powinno być ich z dnia nadzień coraz więcej a jest coraz mniej :) a jakieś 4-5 dni temu było ponad 5000 zindeksowanych urli ;) Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia o co z tym chodzi :(

1 Nie ma znaczenia zrobiono tak z lenistwa by przy duzych forach nie przekraczac limitow czyli nie trzeba nic samemu grzebac i zmieniac jak sie ma duze forum.

2 "O co z tym chodzi?" nic bo dodanie sitemapy nie daje gwarancji ze te strony beda zaindexowane zwlaszacz jak slabo jest podlinkowana strona G ocenia ze nei warto reszty pobierac :) no i jeszcze mozna by dodac wachania na DC wiec sprawdzaj nie czesciej niz co tydzien :D

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności