Skocz do zawartości

Przekierowanie, czy to sie oplaca

brochas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zastanawiam się nad takim przekierowaniem, bardzo proszę o opinie, czy takie coś jest bezpieczne i czy coś da.

powiedzmy ze mam stronkę z programem telewizyjnym

google mi zaindexowało podstronę z programem na niedziele ( dzisiaj mamy sobotę )

w poniedziałek chciałbym ustawić przekierowanie 301 dla podstron z programem dla niedzieli, aby przekierowywało na podstronę z programem na wtorek, etc.

chodzi mi głownie o to by google szybciej mi zaindexowało podstrony z programem dla kolejnych dni, w sumie w indexie nie są mi potrzebne podstrony z programem dla poprzednich dni

to jest może i głupi przykład, bo ktoś możne powiedzieć ze tydzień ma 7 dni, i podstrona z programem na sobotę może zostać do następnego tygodnia, ale mi tylko chodzi o sam fakt, tutaj podałem tylko przykład na którym chce się oprzeć.

Czy takie przekierowanie 301 nieprzydatnych już stron w indexie pomoże przy szybszej indexacji nowych podstron ? Czy takie rozwiązanie jest w miarę bezpieczne ?

Sprzedam domene pliki.com.pl

Nie jest to dobra taktyka, bo przekierowanie tak szybko nie złapie Ci całej mocy, bądź wogóle nie przekieruje i zamkniesz się w błędnym kole, bo przecież rozpoczynają się już kolejne dni... Natomiast nie powinieneś rezygnować z programu na dni poprzednie, bo to jest dobry materiał na wejścia z długiego ogona. Dlatego też powinieneś to archiwizować.

Jeśli natomiast chcesz szybko łapać nową podstronę z nowym programem to poprostu ją dobrze pinguj. Jeśli serwis jest dobrze podlinkowany, to nową pingowaną podstronę złapie w przeciągu kilku minut.

Jeśli natomiast chcesz szybko łapać nową podstronę z nowym programem to poprostu ją dobrze pinguj. Jeśli serwis jest dobrze podlinkowany, to nową pingowaną podstronę złapie w przeciągu kilku minut.

Czy to jest bezpieczne ? Pingowac konkretne podstrony, czy glowna ? Gdzie pingowac ?

Poza tym strona z programem TV byla tylko przykladem, a na mojej stronie nieaktualne podstrony nie beda w 100% potrzebne

Sprzedam domene pliki.com.pl

Naprzykład wordpress pinguje wszystkie nowe wpisy ;)

Gdzie pingować? W dziale Narzędzia masz specjalny program do pingowania.

A nieaktualne strony możesz przekierowywać 301 na główną, a nowe podstony pingować. To samo rób jeśli podstrona jest o tym samym adresie, a ze zmienną treścią. Przy częstym pingowaniu i aktualkach w mapie dla google, będzie łapało automatycznie ją codziennie, jeśli tylko będzie dobrze podlinkowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności