Skocz do zawartości

Wałkowany temat tysiąc razy - indeksacja

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

przepraszam że piszę ten temat o tak niewłaściwej porze jak ta, no ale czasu się nie wybiera :).

Hmm, niedawno kupiłem sobie domenę x.pl - ma ona PR4 i bl 120 w google. Zapłaciłem za nią sporo. Postawiłem na niej serwis i myślałem że z indeksacją nie będzie problemu. Dzieje się teraz tak, że mam postawiony serwis z dużą ilością podstron, a na indeksacje google czekam już bagatela 6 dni !. Dziwi mnie fakt, że tak mocna domena jest tak rzadko odwiedza przez googlebota.

Trochę mnie to już zaczyna martwić, doszłem ostatnio do wniosku - ban google. Niestety ale narzędzia tego nie wykryły, póki co dopalam serwis swlami rotacyjnymi od 2 dni. Efekt ten sam - brak stron.

Możliwe, że jestem w gorącej wodzie kąpany, co nie jest wskazane w tym zawodzie, no ale panowie PR4 :|.

Zasady zobowiązują :D.

Czekam na odpowiedź, która mi pomoże lub co najwyżej wesprze na duchu :).

Pozdrawiam ciepło.

Zarobek, warto zwrócić uwagę na to co to za linki. Sam wyłapuje stare domeny i wiem, że większość posiada link z niedziałających już stron, lub po prostu z farm linków.

Mówisz tutaj o PR. Jednak nie jest on wyznacznikiem. Z drugiej jednak strony, jeśli ma ona PR4 to pewnie prowadzą do niej mocne linki, co dawałoby szybką indeksację. Więc można myśleć o fake page ranku, albo o zdjęciu linków po zakupie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności