Skocz do zawartości

Ile dziennie?

Pyciak

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Posiadam Portal dla freelancerów i chciałbym rozpocząć katalogowanie i preclowanie tegoż. I tutaj rodzi się moje pytanie: jaka dzienna ilość wpisów do katalogów/precli jest bezpieczna i nie zwróci uwagi Google'a? Czytałem co nieco o tym i wywnioskowałem, że jeżeli dziennie dodam do 3 katalogów + dwa wpisy do precli to powinno być OK.

Co wy o tym myślicie?

Dobrze mówisz. Z czasem jak portal załapie więcej BL to możesz stopniowo zwiększać ilość a potem dołaczyć systemy stałe.

Gdy frazy ,które cię interesują będą w okolicach 30/40 pozycji możesz lekko dopalić sobie systemem rotacyjnym.

Jeśli projekt jest poważny warto również zastanowić się nad tematycznym zapleczem, które może również wiele pomóc :D

Pozdrawiam Tomek

Najlepiej ustalić sobie stały przypływ linków na pewnym poziomie. Powiedzmy 10 linków dziennie, z czego warto określić pewien przelicznik, przynajmniej ja tak robię.

Dla linków z katalogów stosuję przelicznik 0,5 (czyli 20 katalogów x 0,5 = 10), dla precli 1, dla linków z mocnego zaplecza 2, a dla linków z porządnych serwisów 3.

Potem tylko sobie rozpisuję jakim systemem zaczynam linkowanie i suma przelicznika codziennie musi się równać 10, lub w bliskich granicach.

Podobnie robię z linkami stałymi, naprzykład link ze statlinka ma przelicznik 0,5.

Jeśli chodzi natomiast o swl rotacyjne, używam je początkowo do linkowania zaplecza i swoich wpisów w preclach i wybranych katalogach, a dopiero gdy strona osiągnie odpowiedni staż, dopalam nim odpowiednie frazy w celu dobicia na pozycje. Jednak oczywiście nie rezygnuje z linkowania swoim systemem.

pyciak, 10 linków dziennie to na start max.

po miesiącu masz 300. :(

po tym okresie zluzuj, do 12, nastepny tydzien do 15.

Po dwóch miesiącach linków już będzie sporo :P

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Nie, ale jeśli w jeden dzień zobaczy trzy, a w drugi już 27 no to wiesz ;D

idąc dalej tym myśleniem może być sytuacja, że bedziesz dodawać dziennie po 10 linków. najpierw google znajdzie 3 później 4, później 5, i nagle piątego dnia google zobaczy wszystkie pozostałe z poprzednich dni (18) - 18 w jeden dzień, a to przykład po kilku dniach. nie można brać pod uwagę, że google łyknie nasze linki od razu po dodaniu, to może trwać tydzień a w niektórych przypadkach i nawet dłużej

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

tak, i w związku z tym lepiej dodawać mniej dziennie niż więcej...

po 3 dniach przy 10 to daje 30, a przy 15: 45. Jak by mu tak przy takich proporcjach łykło po dwóch tygodniach, to różnica była by spora :)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności