Skocz do zawartości

Nowe konto AdSense

pavobe

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie posiadam konto zarejestrowane na osobę pełnoletnią w mojej rodzinie (rodzic). Niedługo jednak będę mógł już w pełni legalnie założyć własne konto.

Mam jednak małe wątpliwości co to tego, czy będę mógł bezboleśnie wyświetlać reklamy na tych samych stronach, co poprzednio.

Czy jest jakaś ukryta, niepisana reguła odnośnie wyświetlania nowych (z nowego konta) reklam AdSense w witrynach, które poprzednio korzystały z innego konta? Czy coś może mi z tego tytułu grozić?

Jedyny konflikt może wystąpić wtedy gdy na jednej podstronie wyświetlasz reklamy z dwóch różnych ID.

Z dwóch różnych ID jednocześnie? Bo z tego co wiem (poprawcie mnie proszę jak się mylę) można wyświetlać reklamy adsense wielu userów stosując np. zwykły random w losowaniu ID konta.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Mój przypadek dotyczy całkowitego zastąpienia starego ID z nowym. Dzięki za odpowiedź.

Rozumiem, że wyświetlania dwóch ID jednocześnie jest niedozwolone, to jasne, jednak chciałbym poruszyć wspomnianą kwestię wyświetlania losowych ID.

Powiedzmy, że mamy bloga prowadzonego przez wielu autorów. Ciekawym pomysłem może być zastosowanie ich własnych reklam AdSense, które nie będą wyświetlane jednocześnie, a losowo. Czy taka możliwość jest dozwolona? W pomocy AdSense nie znalazłem niczego na ten temat.

Powiedzmy, że mamy bloga prowadzonego przez wielu autorów. Ciekawym pomysłem może być zastosowanie ich własnych reklam AdSense, które nie będą wyświetlane jednocześnie, a losowo. Czy taka możliwość jest dozwolona? W pomocy AdSense nie znalazłem niczego na ten temat.

w pomocy może nie, ale... na forum było :jezyk1:

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Żeby ostatecznie zakończyć tę dyskusję nt 2 ID, oficjalne stanowisko jest takie : można wyświetlać losowo, ale na jednej podstronie nie mogą być 2 różne

źródło:

Hello <NAME REMOVED>,

Thank you for your email.

Currently, it is not against AdSense program policies to display ad code

from other publisher's on your sites. You can review our complete program

policies at https://www.google.com/adsense/policies.

The AdSense ad code on the 'Ad layout code' page is valid for any page in

any site that complies with our program policies. Please note AdSense

publishers are only allowed one set of Google ads (one copy of the AdSense

ad code) on each page.

We constantly monitor all of the web pages displaying Google ads. If we

find that one of your web pages violates our policies, we will notify you

and ask you to remove the AdSense ad code from that page.

Please feel free to reply to this email if you have additional questions

or concerns. For technical support, please email adsense-tech@google.com.

Sincerely,

Christine

The Google Team

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Kiedys bylo zabronione jednak od pewnego czasu zmienily sie zasady i aktualnie jest mozliwosc umieszczenia reklam z 2 roznymi ID. No chyba ze to jakis swiezy mail ktory zamiesciles, ale nie sadze zeby tak ciagle zmieniali swoja polityke :(

edit: tutaj masz wypowiedz kolesia z teamu adsense: https://groups.google.pl/group/adsense-help...86562bfb5?hl=pl

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności