Skocz do zawartości

Odpowiedź google na Bing'a

zoreander

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Faktycznie naprzemiennie pokazuje już wyniki z nowego silnika. Ostra dyskusja była na temat personalizacji wyników przy czym zupełnie zapomniano o fakcie wprowadzania nowego silnika. Jak dla mnie same plusy na frazach pozycjonowanych SWLami (najlepsze wyniki przy użyciu SWLi statycznych i dynamicznych razem). Co jest też bardzo ważne dużo niżej spadają strony, które w top10 znajdowały się w niewytłumaczalny sposób (np. zero linków) co wiele osób już zauważało na forum. Ogólnie patrząc jeśli te dwie zmiany będą na raz po świętach to nie wiem czy nie będzie dużo lepiej niż było.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

... które w top10 znajdowały się w niewytłumaczalny sposób...

Ja ze swoich skromnych analiz zauważyłem przede wszystkim zmiany pozycji stron "niepozycjonowanych", czyli takich, które swe pozycje zawdzięczały silnej marce lub/i naturalnemu linkowaniu. Niestety nie ma tu jednokierunkowej tendencji.

Ja niestety w ostatnich czasach na niektóre średnie frazy widziałem strony, które ani nie miał mocnego PR, nie miał jakiejś imponującej ani nawet dobrej historii domeny, nie miały frazy w domenie oraz nie był to FSB. Z tego co widze nowy silnik wyrzuca te strony niżej ale raczej z uwagi na wzrost stron z linkami z SWL. Jeśli nie spadnie site i SWL będą się mieć dobrze to jesteśmy w domu :)

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

• 4 tygodnie później...

Na podanym wcześniej DC nie są już wyświetlane naprzemiennie wyniki ze starego i nowego silnika, działa już tylko nowy silnik.

Do przetestowania:

https://209.85.225.103/search?hl=pl&q=f...mp;aq=f&oq=

Warto dodać, że wciąż tam nie ma opcji personalizacji wyników.

Tylko Googlarka się coś spóźnia z tymi prezentami świątecznymi.

A co do wniosków o których pisze kolega, już w wątku było. Po pierwsze większa wartość linków z SWL i moim zdaniem większy wpływ linków małej wartości. Bardzo widać pomaga SWL dynamiczny znanej marki :D To tak z moich spostrzeżeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności