Skocz do zawartości

Co sądzicie o hosting.yay.pl ??

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym hostingu

hosting.yay.pl

Mi się bardzo podoba:

- nie wygurowane ceny

- duży transfer

- bardzo dużo róznych statystyk, atywirusów itd

Prosze o opinie ( zamieżam kopic tam pare kont na dłuszy czas)

najlepiej jakby ktoś miał tam konto i sie wypowiedział o przestojach etc.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

1mbps 750 netto (w tej cenie ma lacze yay ze wzgledu ze sa umieszczeni w serwerowni firmy www.alpha.pl )(915 brutto) czyli masz 128KB/s x 3600(sekund w godzinie) x720 h w miesiacu :1024(z KB na MB) : 1000(z MB na GB) = 324GB ( ale wiadomo ze non stop nikt nie jedzie pelnego lacza wiec podzielny to przez 2 zeby wyszlo pelne wysycenie lacze przez 12 h na dobe...) 162GB Tyle realnie jestesmy w hostingu w stanie puscic przez 1mbps w ciagu miesiaca...

915Pln : 162 GB= 5,6Pln za 1GB ruchu wiec zastanawiam sie jak mozna sprzedawac konta za 50 zł / rok z transferem 15GB miesiecznie wedlug moich obliczen te konto powinno kosztowac 15GB x 12 miesiecy x 5,6 pln = 1008 Pln ... zakladajac jakis "overselling" to moze mniej z 300-400 pln ale jak mozna to za 50 pln na rok oferowac to mnie zastanawia i to mocno :|... nowa ekonomia??? =D> :mrgreen:

kurde własnie o to chodzi jak jest z tym transferam bo tylko o to chodzi bo przecież ile strona zajmuje 30 mb full do 50 mb a reszta sie liczy transfer wydaj mi się ze wezme jedno konto na próbe to 73 zł na rok :) i zobaczymy jak to bedzie chodzić. mam nadzieje że nierobia w bambo ;):)

Zobaczym co to jest własnie zamówiłem konto :( Jak sie sprawdzi zarobią troche kaski u mnie

Przy okazji, możesz się podzielić opinią po jakimś czasie :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Faktycznie ceny korzystne :( ... z "tracert" wynika, że to też alpha.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

hmm ja tam miałem :)

minusy:

-ostatnio baza zaczeła często siadać,

-admin niby się reklamuje na forach ze pełna szybka i miła obsługa: na moje maile nie odpowiada ten miły i szybki admin, miałem kilka problemów najpierw z ustawieniem domeny, potem z ustawieniem crona w direct adminie (z tymi se sam oporadziłem, admin nie odpowiadał), następnie z ustawieniem subdomeny (spróbój se ustawić subdomene pod poddpiętą domene bo mi jakos nie szło, mimo ze robiłem wszystko zgodnie z instrukcją) to nie działało, wtedy się wyniosłem, takie mi wyskakiwało i ten miły i szybki admin mi nic nie odpowadał, co źle robie:

[Wed Aug 03 15:25:03 2005] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `www.yay.pl' does NOT match server name!?

plusy:

-szybko chodzi (pewnie niestety dopóki jest mało kont, ale na prędkość nie narzekałem)

zobacz sobie tutaj co napisał:

https://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=17...t=yay&start=160

Szybka i miła obsługa, uptime na poziomie 99,6%

tak mniej więcej się wszędzie reklamuje

tu sobie jescze zobacz

https://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=10...9&highlight=yay

Nie wiem może jestem jedynym niezadowolonym klientem, ale wnerwiło mnie milczenie admina, ja za to milczeć nie będe :)

Brak telefonu w kontakcie bynajmniej sprawia wrażenie, niechęci jego do nagłej pomocy. Nie obchodzi mnie że ma niskie ceny itd. jak coś to niech nie daje w ofercie że będzie pomagał.

no i ta piękna oferta ze wsparciem technicznym abym nie był gołosłowny:

https://hosting.yay.pl/wsparcie.html

obiecane kilka godzin minęło kilka tygodni temu....

kuu... majuz tego hostingu powyżej uszu

minusy

- obsługa

- phpbb - che wejsc do panelu admina a mnie wywala do logowanie do konta

- MySQL nie mozna sie podłaczyć

- wiele skryptów które na kazdym innym serwere działają tu nie działają

- itd

Jedyny plus prędkość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności