Skocz do zawartości

Filtrowanie reklamodawców tylko z wybranych stron

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj poświęciłem nieco czasu na sprawdzenie dopasowania reklam w jednostkach linków. Wygląda to bardzo źle. Okazuje się bowiem że jednostki linków zawierają bardzo kiepskie dopasowanie reklam do tematyki strony. Strony mam bardzo tematyczne a tymczasem np. na stronie o windykacji długów albo o obrocie wierzytelnościami po kliknięciu w link w jednostce linków na pierwszych miejscach pojawiają się reklamy doradzające np. jak pisać list motywacyjny. Czyli, są to reklamy które zapewne mało kogo interesują spośród osób, które weszły na stronę aby uzyskać informacje, jak napisać pozew, jak wybrać firmę windykacyjną jak sprzedać dług. A przecieć na stronie aż roi się od słów kluczowych w tym zakresie, związanych z windykacją. Oczywiście korzystając z filtra reklam konkurencyjnych mógłbym wywalić na dobre reklamę pisania listów motywacyjnych do pracodawcy. Problem w tym, ze w ramach konta mam jedną stronę będącą portalem edukacyjnym o pracy, gdzie ta reklama świetnie pasuje.

Czy jest możliwość filtrowania określonych reklam w tylko obrębie danej strony, tak aby na niektórych innych stronach konta mogły pozostać?

A może reklamy dopasowują się na podstawie strony (własnej, edukacyjnej) którą np. odwiedzałeś wcześniej, a użytkownicy widzą co innego?

Raczej nie.

Zauważyłem natomiast że reklamy w wieżowcach i bannerach na tychże stronach są dopasowane bardzo dobrze i takich problemów tu nie ma. Chyba zacznę nimi zastępować jednostki linków. Nie na wszystkich, bo mam takie strony, na których jednostki linków są świetnie dopasowane, jak np. przypadku stron o pożyczkach i kredytach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności