Skocz do zawartości

Pytania o filtr, redirect i tytuły

lukasamd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam trzy pytania.

a) załóżmy, że mamy 3 witryny które np. wymieniły się linkami czy bannerami. Dwie z nich wpadły w filtr, czy w efekcie wymiany linków z takimi stronami, ta "zdrowa" może również ucierpieć?

B) mam na forum dziwną sytuację - najpierw było to phpBB by Przemo, potem był wgrany dodatek Spider-Friendly a obecnie jest to phpBB3 z premodem SEO.

Dodałem w htaccess odpowiednie reguły, ale przydałoby się jeszcze zablokować wchodzenie na niektóre adresy z poziomu robots.txt, na spider-friendly adres wyglądał przykładowo tak:

to-jest-testowy-temat-vt12.html

w ramach htaccessa i mod_rewrite kieruję go przy pomocy R=301 na:

viewtopic.php?t=12

gdy już tam trafi, premod przy pomocy R=301 (zero duplicate) wrzuca go na:

nazwa-forum/nazwa-topicu-t12.html

Czy więc mogę w robots.txt zablokować dostęp do viewtopic.php, czy nie? Chciałbym aby w wypadku nowych adresów nie było to brane pod uwagę, zaś w wypadku starych kierowało na odpowiednie (a w dokumentacji zalecają dodanie pliku robots.txt).

c) Czy ma sens tytulowanie stron z nazwą serwisu? Np. co jest lepsze, coś takiego:

Nazwa podstrony - Moja Strona

czy po prostu:

Nazwa podstrony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności