Skocz do zawartości

adresy IP

satisnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie dotyczące budowania zaplecza. Wiadomo, że ważne jest aby tworząc serwisy zaplecza każde miało inne IP. Ale mam pytanie, czy powinno to być z różnych puli adresowych czy wystarczy różne dowolne IP. Np.

xxx.xx.xx.110

xxx.xx.xx.111

xxx.xx.xx.112

Sprawdź naszą ofertę - Serwis komputerowy

Satisnet_banner.gif

Wiadomo, że ważne jest aby tworząc serwisy zaplecza każde miało inne IP

Zależy jakiego zaplecza - jak unikalne, ładne to może być na 1 adresie IP.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Będzie unikalne, zawartość pisana ręcznie, nigdzie wcześniej nie publikowana. Tylko właśnie się zastanawiałem czy jeżeli adresy IP będą różnić się tylko końcówką to wystarczy? Bo z różnych pul adresowych to dosyć ciężka sprawa, żeby zdobyć.

Sprawdź naszą ofertę - Serwis komputerowy

Satisnet_banner.gif

Będzie unikalne, zawartość pisana ręcznie, nigdzie wcześniej nie publikowana. Tylko właśnie się zastanawiałem czy jeżeli adresy IP będą różnić się tylko końcówką to wystarczy? Bo z różnych pul adresowych to dosyć ciężka sprawa, żeby zdobyć.

Ciężka to może i nie. Ale droga owszem ;)

Ze swojego doświadczenia wiem, że przy bardzo zróżnicowanej treści, to siła z tego samego IP była duża. Natomiast teraz mam "trochę mniej ambitną treść", z innych IP i siła tych witryn jest mniejsza.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Zainteresuj się ofertą firmy lokoz.info, jestem u nich od grudnia 2008 i jestem bardzo zadowolony ;)

Ja też korzystam z Seo pakietu lokoz.info od prawie 2 miesiecy. Jestem bardzo zadowolony. Jeżeleli jednak zaczynasz dopiero swoja przygode z pozycjonowaniem to koszt okolo 100zl miesiecznie moze byc spory. Oferta lokoz jest jednak bardzo interesujaca. Hosting smiga jak narazie super.

No ale co z tymi hostami?

Przecież mimo wielu kont host jest ten sam...

Tak host ten sam dns ten sam. Jest na to rozwiązanie.

Mianowicie rejestrujesz domene jako dodatkowy dns i dołączasz ją do konta i wskazuje już inny dns i inne IP

to daje większą moc. Jednak różny DNS nie jest tak istotny jak IP.

-------------------------------------------------------------

Najlepsze meble kraków na zamówienie.

pozycjonowanie kraków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności