Skocz do zawartości

Czy google pozwala na dodawanie do katalogów?

hotsauce007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chyba mam filtr na mojej stronie, w google dla webmasterów dostępną mam zakładkę ponwnego zgłoszenia witryny, teraz zastanawiam się jak google ma się do katalogów?

czy są one w koncu w pełni legalne, czy jednak google ich nie toleruje? dlaczego więc można dopisywać sie do dmoz a już od zwykłych katalogów można dostać filtr ?

jak ma się google do tego, bo w wytycznych dla wemasterów nie ma nic o zakazie a nawet jest wzmianka o tym aby stronę promować na forach i innych tego typu sprawach?

pozycjonowałem stronę amatorsko w wolnych chwilach bez swl, bez kombinowanie, jedynie parę katalogów, oraz parę precli,

niestety w swoim czasie zaliczyłem "spike" z linkami bo wypuściłem template joomla i w ciągu 3 dni doskoczyło mi z 86 bl na 360 bl a później zaliczyłem znowu spokój, gdzie strona nie dostawała nowych linków.

Następnie strona była całkowicie zdjęta z serwera na ponad 3 tygodnie, a po uploadowaniu jej spowrotem na serwer, zobaczyłem właśnie spadek na frazy o 50-70 pozycji, i tak z 2-3 strony google wylądowałem na 6-7.

Czego to może być wina ?

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

01.

... w ciągu 3 dni doskoczyło mi z 86 bl na 360 bl
+
... a później zaliczyłem znowu spokój, gdzie strona nie dostawała nowych linków.
02.
... strona była całkowicie zdjęta z serwera na ponad 3 tygodnie

Ciągłość linkowania (umiejętna oczywiście) i ciągłość istnienia serwisu to w sumie podstawa :unsure: więc jak najbardziej to są dwie możliwe przyczyny.

Pozdrawiam :shout:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności