Skocz do zawartości

Ruch na stronie z danego słowa kluczowego

wojtekk

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo wiedziałem w jaki sposób nazwać temat;)

Zastanawia mnie jedna rzecz, jaki ruch może generować słowo kluczowe X przy założeniu, że miesięczna ilość wyszukań takiej frazy to przypuśćmy 10 000.

Czytałem gdzieś, że większość wejść zgarniają trzy pierwsze strony w wyszukiwarce i trudno się z tym nie zgodzić jednak ciekawi mnie czy ktoś robił taki mały test jak procentowo rozkłada się ta liczba wejść dla top 3, top 10 i np top 20.

Wiem, że każde słowo jest inne i nikt nie powie nic dokładnie no ale chyba można "z grubsza" ocenić ilość wejść.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

można postarać sie na kilku różnych projektach sprawdzić to, licząc proporcje bo konkretne liczny nic nie dadzą ;)

obliczyć po prostu procen, czyli że np. dana fraza zalicza 3000 wizyt dziennie, a wchodzi na pierwsą strone z 2500 ;) czyli 5/6 :P itd

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Na top1 wchodzi zdecydowana większość wszystkich wyszukiwań danej frazy. Top2 jeszcze troche daje rade, a potem zaczyna się przepaść. Co ciekawe, top10 generuje mininalnie większy ruch od top9 B)

Jest wiele statystyk prezentujących te procenty.

Na top1 wchodzi zdecydowana większość wszystkich wyszukiwań danej frazy. Top2 jeszcze troche daje rade, a potem zaczyna się przepaść. Co ciekawe, top10 generuje mininalnie większy ruch od top9 B)

Jest wiele statystyk prezentujących te procenty.

a gdzie takie znalezc? kurcze nie mam pomyslu jak nazwac to czego szukam;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności