Skocz do zawartości

Jak poćwiczyć kodowanie .psd>html?

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Może być eng?

https://net.tutsplus.com/category/tutorials...css-techniques/

https://net.tutsplus.com/tutorials/html-css...-for-beginners/

Tu są podstawy, ale jak przejrzysz jakieś blogi o tworzeniu stron w ps znajdziesz sporo rad jak to się robi...

Ja osobiście, zawsze przyjmuje plik *psd w całości. Tnę, i koduje.

I owszem, na pewno można trafić na grafika i kodera w jednej osobie, nie jest to jakaś tajemna wiedza dla wybranych, choć oczywiście, najważniejsze jest chyba doświadczenie.

> 36 warstw, a niektóre będące w sumie niczym, tylko zielonomym prostokątem o wymiarach width:1000px, height:40px,
A to, "stety czy niestety" zdarza się dość często :-)

logo-stat4seo-blue-small.png

ale jest jeszcze etap szablonów :) i tu mogą się zacząć niezłe kredki

jakiś czas temu rzuciliśmy php dla ruby i teraz mam czasem duże kłopoty ;) linki, listy, pętle.. jakieś takie inne... w tym wszystkim grafika...

cóż, trzeba się uczyć bez przerwy :)

Swoją drogą nie wiem co niektórzy mają przeciwko grafiko-programistom. Zdarzają się wyjątki.
Nie wiem, nie mam nic przeciwko - jeśli ktoś chce poprzestać na tworzeniu wizytówek czy projektów "domowych" to ok.
I owszem, na pewno można trafić na grafika i kodera w jednej osobie, nie jest to jakaś tajemna wiedza dla wybranych
Proste rzeczy nie - bardziej skomplikowane to tajemna wiedza dla wybranych. Tak samo z grafiką. Każdy odpali photoshopa ale, żeby tworzyć coś dobrego - to już musisz mieć talent.

Proste rzeczy nie - bardziej skomplikowane to tajemna wiedza dla wybranych. Tak samo z grafiką. Każdy odpali photoshopa ale, żeby tworzyć coś dobrego - to już musisz mieć talent.
No cóż, dla mnie osobiście zrobienie czegoś co ma ręce i nogi w Photoshopie to trudne, ba! nie możliwe zadanie :)

Proste rzeczy, dam radę, pociąć stronę - też dam, ale zrobić coś samemu od początku do końca - oj lepiej nie...

Ale o ile na grafika muszę trafić "odpowiedniego", naprawdę dobrego, to kodowanie html/css nie wydaję mi się aż tak problematyczne, ale może to być tylko moje wrażenie.

logo-stat4seo-blue-small.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności