Skocz do zawartości

"chałupnicze" pozycjonowanie

Dawid Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 2 miesiące temu założyłem stronę dotyczącą dotyczącą zarabiania przez programy partnerskie.

Interesowało mnie pozycjonowanie na fraze "programy partnerskie" - wysłałem kilka zapytań do firm odpowiedzi które otrzymałem brzmiały mniej więcej tak "to będzie bardzo długie, trudne i kosztowne pozycjonowanie" padały kwoty ok 300zł m-c za top 5

A teraz sedno sprawy:

- po 2 miesiącach strona na PR 3

adres strony: https://anansi.pl

Pozycje na "programy partnerskie" to:

04.08 - 28

05.08 - 26

06.08 - 26

07.08 - 22

08.08 - 21

09.08 - 22

10.08 - 21

11.08 - 20

12.08 - 21

13.08 - 21

14.08 - 23

Nie robiłem nic nadzwyczajnego, kilka artykułów do przedruku, stopki na forach tematycznych, przez 1 miesiąc 2 systemy wymiany linków później zrezygnowałem, troche ruchu przez autosurfy (150-200 odsłon dziennie), 4 linki na stronach tematycznych, kilka wpisów do katalogów

1 - czy jest to normalne?

2 - na ile ta pozycja jest trwała - jakie są szanse na jej podniesienie?

3 - które z działań były najbardziej efektywne?

poligrafia wrocław = plakaty, ulotki, rollupy

Dopiero wchodzisz do Top20, więc jeszcze trochę do top5, a jeszcze nie było tak aby im bliżej mety tym było łatwiej.

ad 1) normalne

ad 2) jak zaprzestaniesz działań to strona zacznie z czasem spadać , wiec trzeba dalej działać , szanse jak najbardziej są

ad 3) najbardziej efektywne jest linkowanie

i przeliczając kwotę nawet te 300pln / miesiąc na czas jaki temu poświęcisz... to bardzo tania oferta.

Chyba że nie masz co robić wieczorami, to se pozycjonuj.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Pozycje które podałeś to trzecia strona wyników. Jak często zaglądasz przy szukaniu tak daleko? Myślę że podobnie jak wszyscy, czyli bardzo rzadko.

Oferty które dostałeś były natomiast za miejsca w top5, do tego wcale nie są tak przesadnie drogie, imo.

Oczywiście jeśli starczy zapału/czasu/umiejętności to możesz to robić z powodzeniem we własnym zakresie.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

a moze zoptymalizujesz troszke stronke pod wyszukiwarki? latwiej Ci bedzie pozycjonowac

adresy przyjazne w joomli tak trudno nie jest zrobic, przekierowanie z www na bez albo odwrotnie itp itd

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

zanim zaczniesz pozycjonować zotymalizuj stronę pod to słowo kluczowe - link do wskazówek

potem dodaj do wartościowych katalogów (nawet tych płatnych) i powinna strona wskoczyć do pierwszej dziesiątki

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Dawidzie, poniższą podpowiedź radzę potraktować jako żart ;-)

CYTAT(Dawid Kowalski @ 15.08.09 - 19:32) *

3 - które z działań były najbardziej efektywne?

linki z SWL

Dziękuje wszystkim za rady.

Oferty które dostałeś były natomiast za miejsca w top5

Sz3lo - skąd wiesz jakie oferty dostałem - trochę to przerażające :]

Zdaje sobie sprawę, że jest duża różnica między TOP 30 a TOP 5, jednak osobiście traktuje to jako mały sukces, że zaczynając z wiedzą na poziomie "leszcz" udało mi się wejść jak narazie do TOP 30, sądziłem, że będę może na 100 stronie wyników.

poligrafia wrocław = plakaty, ulotki, rollupy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności