Skocz do zawartości

Przypisywanie komputera do konkretnego użytkownika w Google

sttorm

Rekomendowane odpowiedzi

mam małe pytanko

jak widze ostatnio gdy na domowym kompie sprawdzam wyniki w google na samym koncu pojawia mi się zespół cyferek i liter za każdym razem taki sam

wczesniej tego nie było

np:

www.google.pl/#hl=pl&q=site%3Awww.forum.optymalizacja.com&lr=&fp=707daeef15aa906e (czesc cyferek celowo zmieniłem)

przypuszczam iż jest to wynik zainstalowania sie czegoś u mnie na kompie i tym samym google gromadzi dane o tym z czego korzystam

korzystam z FF jak usunąć to cholerstwo aby za każdym razem było co innego i komp nie był identyfikowalny za każdym razem

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

gdzies czytałem o tym iz google instaluje pod FF i nie tylko coś że może identyfikować konkretnego użytkownika nie tylko pod względem IP gdyż jak wiadomo, z jednego IP może korzystać wiecej osób, teraz myśle jak zrobic aby tak się nie działo

BANERY REKLAMOWE

ciasteczka sa czyszczone za każdym razem po zamknięciu FF

gdzies czytałem o zainstalowaniu jakies wtyczki typu sealt (teraz nie moge tego znależć) aby własnie komputer nie był identyfikowany w ten sposób - po IP to inna sprawa ale własnie po jakimś indywidualnym kodzie użytkownika

BANERY REKLAMOWE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności