Skocz do zawartości

Hosting z wykresem obciążenia

General_Depet

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba takiego tematu jeszcze nie było - planuje kupno kolejnego hostingu i proszę bardziej doświadczonych w tym temacie userów o wykaz hostingów które oferują w panelu konta wykres wygenerowanego w ostatnich dniach obciążenia

Wiem że takie "coś" oferuje hekko.pl (wykres + tabela za ostatni miesiąc) - kto jeszcze ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

vipserv.org

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Gamsiu, lepsze takie coś niż nic (widzi mi się admina). User przynajmniej może sobie w ten sposób stopniowo sprawdzać na co może pozwolić sobie na danym hostingu.

Takie coś jako jedno z pierwszych w Polsce miało 8p.pl.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Takie wykresy nie są miarodajne. To tylko obciążenie podawane w bardzo dużym przybliżeniu.

Wiem ale nawet takie przybliżenie daje sporo :)

A może inaczej - po co Tobie taki wykres?

Nie lubię być zaskakiwany blokadą jakiegoś konta zwłaszcza gdy jestem tego dnia na kacu :P

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

U nas prezentuje się następująco:

obciazenie.png

W dniu, w którym nastąpiło zbyt duże obciążenie zostaje wysłany mail z informacją i sugestią optymalizacji skryptów (konto nie jest blokowane). Konto jest blokowane dopiero jeśli limit jest przekroczony w sposób drastyczny lub jeśli przekracza limit codziennie przez 7 dni.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Takie wykresy nie są miarodajne. To tylko obciążenie podawane w bardzo dużym przybliżeniu.

Ależ oczywiście, że jest. Przynajmniej u nas. Jest to dokładny % czas użycia procesora przez wszelkie procesy uruchamiane przez użytkownika nie licząc MySQL - tutaj sprawa ma się trochę inaczej ale i nad tym już pracujemy !!!

Nasze wykresy może nie są tak ładne jak u konkurencji przedstawione powyżej ale wszelkie informacje można tam znaleźć. Dodatkowo raportowanie codzienne na e-mail w przypadku przekroczenia limitu.

Ależ oczywiście, że jest. Przynajmniej u nas. Jest to dokładny % czas użycia procesora przez wszelkie procesy uruchamiane przez użytkownika nie licząc MySQL - tutaj sprawa ma się trochę inaczej ale i nad tym już pracujemy ;)

Nasze wykresy może nie są tak ładne jak u konkurencji przedstawione powyżej ale wszelkie informacje można tam znaleźć. Dodatkowo raportowanie codzienne na e-mail w przypadku przekroczenia limitu.

OK macie fajne rozwiązanie, ale nie przesadzaj :) Z czego bierzesz dane ? sa/top ? Ale obaj wiemy że są jeszcze inne wartości z którymi jest spory problem. Nie jesteśmy w stanie tak do końca zmonitorować każdego usera na tyle dokładnie (z resztą sam napisałeś o mysql) aby mieć 100% pewności. Oczywiscie dobrze jest przedstawiać jakiekolwiek informacje uzytkownikowi, DA ma nawet jakiś stary plugin do domen - w każdym razie myślę, że gamsti ma trochę racji ;)

Oczywiscie dobrze jest przedstawiać jakiekolwiek informacje uzytkownikowi, DA ma nawet jakiś stary plugin do domen - w każdym razie myślę, że gamsti ma trochę racji :)

Nawet nie trochę tylko sporo - ja to wiem ale mimo wszystko chciałbym choć w przybliżeniu wiedzieć co i jak żeby nie być nagle zaskakiwanym blokadą konta (jak np. w Waszym hostingu :P). Jeden serv wytrzyma 8-10 zapleczówek ale inny poradzi sobie jedynie z 5 - jeśli mam jakikolwiek wykres/statystykę to jestem w stanie to NA BIEŻĄCO monitorować i zadecydować czy na tym hoście jeszcze coś się zmieści czy DOŚĆ - kupujemy nowy. Dowód: w hekko nigdy nie miałem skargi na zbyt obciążone konto.

OK macie fajne rozwiązanie, ale nie przesadzaj ;)

Nie przesadzam :P

Z czego bierzesz dane ? sa/top ?

Na przykład odpowiednio zmodyfikowany process accounting..

Ale obaj wiemy że są jeszcze inne wartości z którymi jest spory problem. Nie jesteśmy w stanie tak do końca zmonitorować każdego usera na tyle dokładnie (z resztą sam napisałeś o mysql) aby mieć 100% pewności.

Oczywiście, że są wartości z którymi są problemy ale te które są zliczane dają 100% pewności i w przypadku Hekko.pl blokada takiego "wytypowanego" konta daje pozytywne efekty :P

MySQL zliczamy odpowiednio (tak jak pisałem prace trwają aby uzyskać jakieś dane auto-generowane i widoczne dla użytkownika co mam nadzieję już niebawem nastąpi.

Oczywiscie dobrze jest przedstawiać jakiekolwiek informacje uzytkownikowi, DA ma nawet jakiś stary plugin do domen - w każdym razie myślę, że gamsti ma trochę racji ;)

Ten plugin (jeśli dobrze myślę o którym mówisz) to można o kant d.. rozbić :P

Nawet nie trochę tylko sporo - ja to wiem ale mimo wszystko chciałbym choć w przybliżeniu wiedzieć co i jak żeby nie być nagle zaskakiwanym blokadą konta (jak np. w Waszym hostingu :P). Jeden serv wytrzyma 8-10 zapleczówek ale inny poradzi sobie jedynie z 5 - jeśli mam jakikolwiek wykres/statystykę to jestem w stanie to NA BIEŻĄCO monitorować i zadecydować czy na tym hoście jeszcze coś się zmieści czy DOŚĆ - kupujemy nowy. Dowód: w hekko nigdy nie miałem skargi na zbyt obciążone konto.

Ot, co.. zadowolony klient ;) Chociaż jak wpadnie googlebot i zaszaleje to różnie to się kończy i można otrzymać jakieś ostrzeżenie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności