Skocz do zawartości

[startup] Katelka.PL

coval

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ zbliżam się do końcowej fazy testów, a strona jest już praktycznie w 95% funkcjonalna chciałbym się z wami podzielić moją bazą firma i katalogiem stron.

Garść szczegółów

Adres:

PR:
cztery (dla tych, którzy lubia numerki)

Skrypt:
mocno modyfikowany wordpress, a więc nie ma co się obawiać bana na skrypt

moderowany:
tak

płatny:
czytaj dalej...

Ciekawe funkcjonalności:

RSS
- do każdego wpisu można dodać kanał RSS - zostaną pobrane trzy ostatnie tytuły i 110 znaków zajawki. Doskonała opcja dla bloggerów liczących na szybką indeksację nowych artykułów.

Galeria
- do wizytówki firmy można dodać 3 obrazeczki, np. logo firmy.

Opisy kategorii
- każda (no prawie) kategoria w katalogu ma swój własny unikalny opis. Tutaj prace jeszcze trwają, ale w ciągu tygodnia powinny zostać zakończone.

graficzne stylowanie opisów
- długi opis wizytówki firmy można graficznie modyfikować - wyłuszczać najwazniejsze informacje, punktować produkty, pisać kursywą tytuły, etc.

krótki opis każdego wpisu
- zwykle katalogi pobierają pierwszą linijkę długiego opisu podczas listowania wpisów. W Katelka.PL podczas listowania wyświetlany jest krótki opis, a więc masz większy wpływ na CTR Twojego wpisu podczas listowania. Poza tym unikamy w ten sposób Duplicate Content w listowaniu kategorii.

ocenianie jakości opisu
- użytkownicy mogą oceniać jakość opisu. W założeniu strony o bardzo niskiej jakości opisu mają być ukrywane lub w jakiś inny sposób "karane". To tak na wszelki wypadek, gdyby moderator przepuścił jakiegoś gniota.

Mięsko czyli SEO :)

indeksacja
- z przeprowadzonych testów wynika, że nowe wpisy są indeksowane przez wielkiego G w ciągu 1 godziny.
Yes, yes, yes!

linki wychodzące
- jedynym linkiem wychodzącym na podstronie z wpisem jest link do... Twojej strony!
Ja, ja!

Dostęp

Katalog jest w założeniu płatny, ale do odwołania udostępniam braciom i siostrom z PiO darmowy kod pozwalający na dodanie wizytówki strony www lub firmy. Oto on:

Kod dostępu:
cat

Proszę dodawać porządne strony z porządnymi opisami. Preferuję strony firmowe.
Nie dodajemy zapleczówek!
Nie nadużywamy gościnności moderatora
:P

Współpraca i dalszy rozwój

W planach mam m.in.: dodanie generowania odznaczeń, płatna reklama tekstowa sitewide, być może dodawanie notek PR, ale boję się trochę, że zrobi się z tego śmietnisko-preclowisko, współpracę z jakimś serwisem udostępniającym info o stronie "a'la alexa" i wiele innych...

W sprawie współpracy/komentarzy proszę o kontakt na forum lub:

Tomek Czurak

t.czurak@gmail.com

Zapraszam do dodawania wpisów!

SilverT, dlaczego falstart? :)

EDIT: To ma być taki trochę bardziej rozbudowany katalog stron. Jak spojrzysz na wpisy dodawane w katalogach stron to wiele z nich to wpisy stron firmowych... Więc postanowiłem poszerzyć wpis firmowy o kilka elementów, żeby pomóc w promocji firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności