Skocz do zawartości

ANCHOR TEXT

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki nadawać anchor text przy linkowaniu swl.

Chodzi mi o to czy dawać jeden anchor text na jedną linkowaną np.katalog czy 3 różne?

Te jeśli kilkoma to jakoś tematyczni np. monety,stare monety, zagraniczne monety czy obojętnie np. forum numizmatyczne, monety, banknoty?

Linkując tylko z jednym anchorem zwiększasz ryzyko złapania filtra. Lepiej jest na przemian użyć kilku słów kluczowych - tym mniej ważnym możesz przydzielić mniej punktów lub mniejszy priorytet w grupie.

Nie jestem pewien czy zrozumiałem drugą część pytania. Na jakie frazy? Takie, które przełożą się na jak najbardziej efektywny ruch.

Linkowanie na jedną frazę szczególnie młodej domeny to zabójstwo dla niej.

Wiesz co, jeśli ten temat nawiązuje do innego twojego to weź ty się lepiej za katalogowanie a nie za ładowanie rotacyjnego SWL który powoduje tylko to że nerwicy dostajesz "bo 5 do góry a teraz 6 w dół" itd.

1000 post :D

Pozdrawiam Tomek

Jaki nadawać anchor text przy linkowaniu swl.

Chodzi mi o to czy dawać jeden anchor text na jedną linkowaną np.katalog czy 3 różne?

Te jeśli kilkoma to jakoś tematyczni np. monety,stare monety, zagraniczne monety czy obojętnie np. forum numizmatyczne, monety, banknoty?

adekwatnymi do zawartości strony/podstrony

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Staraj się dobierać anchory tak, aby wyglądały jaknajbardziej naturalnie.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zasuszmy ze mam wpis w katalogu i chce go dopalić swl-em

1.starczą 3 anchor text?

2.Jaki dać ten achor text mają być powiązane jedną główną frazą na jakiej mi zależy np. monety,stare monety,polskie,monety czy różne banknoty,monety,złoto?

Ale oczywiście anchort text nie będzie się powtarzał czyli jak w jednym będzie monety zagraniczne to w innym zagraniczne monety

ps.Jest no normalka że na początku linkowania swl (e-weblink i linkme) strona zaczęła pikować w duł, a w czoraj patrze że podskoczyła sr. o 4 pozycje od stanu początkowego i teraz jest w top10 domena ma 6miesięcy

Zasuszmy ze mam [...]

niczego nie zasuszaj :)

pamietaj tylko, że linkując z achorami

czerwony stolik

czerwony płaszcz

czerwony sweter

wzmacniasz pozycje dla frazy "czerwony" również

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Może się wtrącę ale nie ma sensu zakładać nowego tematu.

Jeżeli linkuje na frazę taką jak tutaj podam: "A i B i C i D i E"

To w tej jednej frazie linkuje od razu oddzielnie na A, B, C, D i E ?

Jeżeli to tak to wystarczy jedna optymalna fraza aby za jednym zamachem zlinkować wszystkie frazy tylko, że istnieje większa możliwość dostania filtra - tak?

spro.jpg

Ale nie wiem czy mnie rozumiecie.

Ale lepiej jeden wpis linkować kilkoma frazami na których mi zależy np. banknoty,monety czy lepeij wybrać jedną frazę np.monety,monety zagraniczne.

money a monety zagraniczne to dwie inne frazy. jednak przy linkowaniu monety zagraniczne od razu linkujesz fraze monety tylko z tej frazy fraza monety ma mniejszą moc.

spro.jpg

Nie wiem czy mnie rozumiecie

Zauszmy, że mam 3 wpisy w 3 katalogach o tej samej mocy i zależy mi na 3 słowach kluczowych: banknoty, monety, forum numizmatyczne

To jak lepiej linkować?

Wersja A:

k1:monety,zagraniczne monety, stare monety

k2:forum numizmatyczne, numizmatyka forum, forum numizmatyka

k3:banknoty, polskie banknoty, banknoty prl

Wersja B:

k1:zagraniczne monety,forum numizmatyka, banknoty prl

k2:monety,polskie banknoty, numizmatyka forum

k3:banknoty,forum numizmatyczne,stare monety

Które będzie bardziej efektywne?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności