Skocz do zawartości

Blokowanie robotów htaccess ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ale przy blokowaniu całych klas istnieje prawdopodobieństwo zablokowania dostępu "normalnym" userom

Dlatego się wycina Azję, Turcję, Rosję, Ukrainę, Afrykę... tam normalnych userów nie ma ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy lista podana przez Ciebie wycina wszystkie te nie pożądane kraje, ich wyszukiwarki itd. czy coś jeszcze należało by dodać do niej? Chcę sobie przygotować taką listę i dodawać do każdej stronki do htaccess :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Lista wycina azjatów, skąd jest masa szajsu :)

Ale warto wyciąć jeszcze turcję, dawne zsrr i część afryki :) Z tym, że jest sporo zabawy i raczej nie ma gotowych list.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Jaka regułą zablokować yandex i baidu ? Szukam i dużo wyrzuca mi.. i nie wiem co wybrac. Ma ktoś gotowca ?

Edit: Mam takie coś:

Agent: Mozilla/5.0 (compatible; Baiduspider/2.0; +https://www.baidu.com/search/spider.html)

Agent: Mozilla/5.0 (compatible; YandexBot/3.0; +https://yandex.com/bots)

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

• 1 miesiąc temu...

Witam

Mam problem z robotami indeksującymi.

W styczniu - czyli przez te niecałe 2 dni zjadły mi 5 gb transferu - więc połowę ogólnie zużytego.

Jeśli chodzi o googlebot nie ma problemu, przyblokowałem go w webmaster tools i może się uspokoi, ale nie wiem co dalej.

Mam jeden wpis w statystykach AWSTAT o nazwie Unknown robot (identified by 'bot*') który zjadł 1,5 gb.

Czy jest to jeden robot czy zlepek kilku który te statystyki nie potrafią zidentyfikować?

Pozdrawiam

Michał Boboski

bobek, zbanuj IP podejrzanych robotow, ktorych liste znajdziesz w sieci, plikiem .htaccess

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności