Skocz do zawartości

Domena wyleciała z indeksu po miesięcznym braku w sieci

Jozek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką zagadkę.

Mamy małą stronkę, chodziła sobie od lat, w google też siedziała,

ale ogólnie klienci tam wchodzą poprzez ulotki rzucane na mieście,

więc pozycjonowanie moje skromne odbywało sie poprzez zmiane kontentu i dodanie do parudziesięciu katalogów przez rok.

Tak sobie obserwowałem czy coś się zmienia w wynikach, aż tu nagle przyszedł krach.

Przy zmianie serwera wspólnik dziękując ludkom za stary serwer podziękował też za domenę bo chłop nie oblatany w internecie i dla niego to wsio ryba.

Żeby ponownie zarejestrować domenę czekaliśmy ponad miesiąc. Chodziło o jakieś przepisy tak powiedział gość od hostingu.

Sorki że przynudzam, lecz chcę jak najlepiej oddać to co się wydarzyło.

Po tym jak domena powróciła w sieć mimo dodawania jej do kupy stron google jej nie widzi :D

I teraz moje pytanie - skąd i jakie okulary googlowi sprawić żeby zobaczył naszą domenkę?

Dodać do niej linków - z tego co piszesz wynika że nie dostałeś bana, jedynie stronki były niedostępne - jeżeli dodasz do niej dużo linków gógiel nie powiniem mieć problemów, żeby ją zindeksować ponownie. Do tego typu zabiegów możesz użyć np. któregoś z systemów wymiany linków.

Po tym jak domena powróciła w sieć mimo dodawania jej do kupy stron google jej nie widzi

Pojawienie się nowej strony w google przeważnie trwa jakieś 24 godziny jeśli umieści się jeden link do niej na jednej stronie którą robot odwiedza codziennie.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Domeny w indeksie nie ma gdzieś od pół roku.

Dodawałem ją w tym czasie do kilku katalogów.

Szczerze, to tak w sumie razem ze starymi mam niecałe 100 linek.

Hmm, kurcze nie wiem czemu ale mnie to nie przekonuje.

Jednak spróbuję i polecę zaraz do kilku katalogów, a jesli mi się powiedzie to napewno tu wrócę i potwierdzę Waszą radę.

dzięki za głos w mym wątku :D

Pojawienie się nowej strony w google przeważnie trwa jakieś 24 godziny jeśli umieści się jeden link do niej na jednej stronie którą robot odwiedza codziennie.

Ze stronami wyindeksowanymi jest najczesciej zupelnie inaczej - a o takiej tu mowa.

Jozek: postaraj sie o kilka mocniejszych linkow - na wartosciowych stronach (nie katalogach). Jesli chcesz kupic link - koniecznie zwroc uwage na mala liczbe linkow na stronach, gdzie Twoj link ma byc umieszczony.

Jesli to mozliwe postaraj sie takze o dodanie do dmoza.

Taka seokuracja powinna spowodowac ponowna indeksacje za jakis miesiac.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

wstaw sobie stopkę na początek tu na tym forum

Hmmm... z moich obserwacji wynika, że stopki na forach za cholerę nie pomagają. Na tym też. Może mi to ktoś wyjaśnić?

Bo to trochę za mało do indexacji tu jest linków wbród każdy ma podpisy.

Wiec na jedno miejsce bym raczej nie liczył.

A reszta to juz indywidualne przypadki:)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Jozek jeszcze jest pytanie czy zarejestrowałes tą samą domenę czy inną. jeśli była ta sama to moze została przez poprzedni hosting wyindeksowana z googla ręcznie. jak to jest taki przypadek to trzeba liczyc rok czasu zanim zostanie powtórnie zaindeksowana.

a jak nie to linki linkii cierpliwość

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

z moich obserwacji wynika, że stopki na forach nie pomagają.

Bo to trochę za mało do indexacji, tu jest linków wbród - każdy ma podpisy.

No i tak jest na większośco forów dyskusyjnych. Piszę (pisałem) dosyć często i katywnie na jakichś 4 forach (i ponad 400 postów na co bardziej lubianym) i z żadnego nie mam żadnego linku. Nawet toe, co istnieją ponad 2 lata...

Więc imho średnio to skuteczne - bo jak mi zacznie indeksować po 5 latach, to ja już mogę np. wygrać milion w lotto i siedzieć na Bahama :].

z utęsknieniem czekam na kolejne wybory

hmmm, nie rozumiem co oznacza wyindeksowana przez poprzedni hosting ręcznie?

Po co mieliby wogóle wyindeksowywać i jak to się robi?

Zarejestrowałem tą samą domenę bo na tablicah reklamowych wisi więc szkoda kasy na zmianę tablic, iludzi en ulotkach też trochę dostali więc klienci, no przynajmniej ci co od święta zamawiają cos też już do makówki adres wbili.

Linki dodaję, lecz jeszcze nici, wiem, trzeba czasu

więc czekamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności