Skocz do zawartości

Matrix (połączone z Rok 1984)

Yeden

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu chcą nas śledzić.

https://www.rp.pl/artykul/2,351244_Czy_to_k...nternecie_.html

Dane miałyby być gromadzone – według nieoficjalnych informacji "Rz" – przez pięć lat. Obowiązek ten spocząłby na firmach zarządzających komunikatorami internetowymi, witrynami z blogami oraz forami dyskusyjnymi. Organy ścigania zainteresowane są informacjami o aktywnych działaniach internautów. Archiwizowano by wszystkie dane, jakie zostawiają oni i ich komputery w sieci.

A precle też? :yahoo:

Eksperyment Discover.pl

Czasami trzeba wymyślić absurdalny przepis skazany z góry na porażkę, aby ludzie wyrazili swoje veto.

Następnie można wprowadzić w życie inny bardziej bulwersujący przepis wygodny przede wszystkim dla polityków.

Swoją drogą powinien być zamieszczony wykaz w sieci, najbardziej absurdalnych przepisów które mogły zaszkodzić demokracji z dopiskiem kto/która partia dany przepis próbowała w drożyć w życie.

Taki kotlet należało by przed wyborami intensywnie odgrzewać.

Istnieje pewna norma demokratycznego świata, którą taka ustawa by łamała. Ta norma przewiduje, że w określonych sytuacjach stwarza się różnym służbom możliwość szybkiego dostępu do takich danych, ale zawsze muszą one pozostawić ślad po tym, że z nich korzystały.

Heheh.. inwigilacja internetu, chłopaki chcą być lepsi od komunistycznych Chin.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Połączone :yahoo:

Wg jednej z teorii spiskowych i tak jesteśmy inwigilowani przez władze tego świata, przy pomocy darmowych narzędzi od G., nie dziwi mnie to, że nasze specsłużby domagają się dostępu do takich danych, natomiast dziwi dziwi mnie fakt, że dostępu chce policja, straż graniczna itp.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

.... jesteśmy inwigilowani przez władze tego świata, przy pomocy darmowych narzędzi od G., nie dziwi mnie to, że nasze specsłużby domagają się dostępu do takich danych, natomiast dziwi dziwi mnie fakt, że dostępu chce policja, straż graniczna itp.

bo to jest tak: google może ale jak nasze służby chcą to już jest wrzawa i krzyk , prostesty , strajki głodowe - śmiechu warte - jeżeli ktoś uważa że jest anonimowy w necie to nawet pocemonowi nie dorasta do pięt

ps. najpierw zastanówcie się jakie dane powierzacie dla G a potem można robić wrzawę

Marketing internetowy dla firm

Powiem tak ... jak mnie poproszą o zamontowanie kamery w kiblu ... lecę do Kanady :yahoo:

Jak u nas w kiblach będą kamery, to w Kanadzie na lotnisku wszczepią Ci chipa w skórę :)

ps. najpierw zastanówcie się jakie dane powierzacie dla G a potem można robić wrzawę

...że już nie wspomnę o gmailu - cała korespondencja przechowywana na serwerach google ;)

Dopóki specjalnie chronione komórki grzebią w naszych danych, to pół biedy, ale jakby w każdym komisariacie był dostęp do takich informacji, to nie czułbym się już komfortowo zakładając konto na o2 czy wp.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności