Skocz do zawartości

Dopalanie wpisów i precli SWL

xjokox

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, bardziej zgaduję (podaję możliwości) niż wiem.

Niemniej podlinkuj jakąś stronę 3-ma linkami ze stron mających miejsce 1, 2, 3 na tą samą frazę, a dla porównania podlinkuj stronami 3-ma linkami ze stron nie widniejących w rankingu.

Pozdrawiam, J.

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"stanowczo odradzam linikowania na tą samą frazę mamy wpis w katalogu "

rany... cały czas było mi tłuczone do głowy, żeby stosować taki sam anchor.

Kink wówczas przekazuje większą moc jest to tzw."dopalacz jeża"

słyszę że to co było polecane tera kill me

Jak to właściwie jest

"stanowczo odradzam linikowania na tą samą frazę mamy wpis w katalogu "

rany... cały czas było mi tłuczone do głowy, żeby stosować taki sam anchor.

Kink wówczas przekazuje większą moc jest to tzw."dopalacz jeża"

słyszę że to co było polecane tera kill me

Jak to właściwie jest

dopalając tą samą frazą katalogi często to ONE jako mocnejsza domena wychodzą przed nami, a po drugie sami sobie zagęszczamy wyniki w tej frazie a przecież można doplaać frazą podobną / bliskoznaczną

Marketing internetowy dla firm

dopalając tą samą frazą katalogi często to ONE jako mocnejsza domena wychodzą przed nami

bez przesady konkurencji sobie nie zrobimy, nawet 100 linkow z niedopalonych katalogow wypycha strone ponad te same katalogi, a kilkadziesiat linkow do wpisu napewno nie sprawi ze wpis przeskoczy strone pozycjonowana do ktorej prowadzi raz ze wiecej dwa ze silniejszych linkow

a po drugie sami sobie zagęszczamy wyniki w tej frazie a przecież można doplaać frazą podobną / bliskoznaczną

ma to sens jezeli obserwujemy cale top300 i patrzymy co gdzie linkuje, na dobra sprawa bez tego trudno ocenic koszty pozycjonowania, ale jezeli ktos pozycjonuje swoja strone a nie klienta i jest jeszcze poczatkujacym (dzial dla poczatkujacych) to na to i tak nie zwroci uwagi, zwlaszcza ze pozycjonujac swoja strone robimy to w wolnej chwili a nie jako prace

natomiast jesli chodzi o przechodzenie sily na anchorze to chyba potrzebny jest test aby zobaczyc czy nic nie daje

lub wziac poprawke na to ze jezeli xann linkuje na inne frazy to jest przekonany ze zjawikso anchorpr aktualnie nie istnieje

ja na dobra sprawe nie wiem jak to wyglada aktualnie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

xann - przeciez w tym tescie linkuje tylko 6 precli a nie 100, wiec o czym tu mowa? w tym tescie tych 6 precli bylo lepiej linkowanych wiec nic dziwnego ze byly wyzej.

to ze ktos pisze po dodaniu do 10 katalogow z pytaniem dlaczego wpisy sa wyzej, nie oznacza ze po dodaniu 100 sytuacja sie nie zmieni, wprost przeciwnie

a niestety wszystkie pytania z tym zwiazane jakie sie tutaj przewinely (i ktore zauwazylem) wszystkie dotyczyly stron swiezo dodawanych

sam mialem nawet przypadek ze slabiej podlinkowane zaplecze mi przebilo strone pozycjonowana, niby dziwne ale do czasu gdy sie okazalo ze zaplecze dostalo bardzo silny link z obcojezycznej strony...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

sam mialem nawet przypadek ze slabiej podlinkowane zaplecze mi przebilo strone pozycjonowana, ......

żeby taka sytuacja nie miała miejsca wystarczy nie dopalać wpisów pozycjonowaną frazą

tylko ze aby wepchnac zaplecze do top10 trzeba sie mocniej nagimnastykowac niz lekko dopalic wpisy w katalogach i robi sie juz to w jakims konkretnym celu a nie tylko po to aby linkowalo.

ja w tamtym wypadku kazde zaplecze dodalem do 200 precli wiec ich sily naprawde nie mozna porownywac do 1k pkt eweba przeznaczonym na stale dopalenie wpisow. moim celem bylo nie tylko linkowanie ale zbudownie 'swiadomosci marki' i sciagniecie ruchu, czyli cos poza samym pozycjonowaniem.

nie mniej jednak podstawa tej rozmowy powinno byc to czy zjawisko anchorpr istnieje oraz jesli istnieje to jak duzo daje, bo rozpatrywanie pojedynczych przypadkow mija sie z celem

nie mniej jednak podstawa tej rozmowy powinno byc to czy zjawisko anchorpr istnieje oraz jesli istnieje to jak duzo daje, bo rozpatrywanie pojedynczych przypadkow mija sie z celem

Jak chcesz wiedzieć czy coś takiego istnieje to po googluj na zachodzie

...

Z testu, który Xann przerowadzał (z tego co pamiętam) to nie ma czegoś takiego jak FSB. Pobudzam dyskusję :)

...

ano nie ma czegoś takiego jak FSB

Marketing internetowy dla firm

• 1 miesiąc temu...

u mnie zaplecze lepiej stoi niż pozycjonowana :)

W tej chwili w weblinku Współczynnik Progowy Linka wynosi 1,520

jednak przy nastawieniu niższych pkt. na link np.1100 również są pobierane

Sorry, ale o czym mówi WPL :) , do tej pory nigdy nie było u mnie ustawione mniej niż owy współczynnik pokazywał

ale widzę że mniej też można

Aby zaindeksować wpis nie trzeba go niczym dopalać na tydzień.

Wystarczy umiejętne pingowanie.

I za darmo i bez SWL, który jest ZŁEM.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. A jak myślicie, że wasz "DOPALONY" przez tydzień link nabierze mocy to lepiej zmieńcie profesję.

Pomijam fakt, że w takich dyskusjach zawsze Xann ma rację :)

W końcu to jego pieniądze.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności