Skocz do zawartości

Dopalanie wpisów i precli SWL

xjokox

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dobre pingowanie zastepuje swl. a jak sie pinguje automatycznie to jeszcze lepiej.

po dluzszym pingowaniu google zaczyna je olewac

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

link to link - jak jest stały, lub przez pewien czas zdobywany rotacyjnie to te roboty siłą rzeczy śmigają na ten wpis, a ping to ping... - weź uzyskaj indeksacje strony za pomocą pingowania i linkowania. Który site będzie stabilniejszy i dłuższy ? po pingu czy przy pomocy linków (stałych?)?

Dopalanie wpisów w katalogach/precli itd itd było wałkowane wielokrotnie na forum - warto dopalać w celu indeksacji i zwiększenia mocy na link wychodzący do naszej strony. Dopalanie na 10-14 dni rotacyjnym systemem, ok 1-2.5 tyś pkt na wpis. Warto sobie tworzyć projekty z listami precli i co jakiś czas wrzucić na ten projekt znów trochę punktów, żeby wpisy połapały świeże linki.

No i to tyle... :)

PS. Koszyczki gotowe? :)

• 1 miesiąc temu...

jak piszą, że nawet 500-1000 starcza, skoro działa po co przepłacać :)

ja dawałem zawsze ciut powyżej WPL - w granicach 1,5 koła

po tygodniu widziałem wpisy w indexie

myślę zejść podczas najbliższego linkowania do poziomu 1.000

• 1 miesiąc temu...
dobre pingowanie zastepuje swl. a jak sie pinguje automatycznie to jeszcze lepiej.

nie do końca, pingowanie jest dobre jeżeli komuś zależy na szybkim zaindexowaniu i na tym koniec ale pingowanie nie da Ci PR częste pingowanie moze wyrządzić więcej szkód jak pożytku

No ale linkować progresją wpisy czy wszystko od razu można dowalić?

można od razu wszystko dowalać, ogranicza Cie jedynie ilośc posiadanych PKT bo np w ewelibnku średnia dopalania wpisu to 500-1000 PKT na 7-14 dni

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

• 1 rok później...

Witam wszystkich,

Mam pytanie związane z dopalaniem niezaindeksowanych wpisów do katalogów. Wykupilem 50k punktów Gotlink i wrzuciłem je przy pomocy funkcji multilink na około 55 wpisów, które do tej pory mi sie nie zaindeksowały. Minęło 3 dni i nie widzę żadnych efektów. Praktycznie żaden z wpisów się nie zaindeksował. Wyżej pisaliście że potrzeba około tygodnia, czy mam zatem rozumieć, że potrzeba po prostu więcej czasu?

Zastanawia mnie tylko to, że zaden wpis się jeszcze nie zaindeksował. Gdybym widział, że coś się "rusza" w temacie to bym spokojnie czekał.

dzięki z góry za odpowiedź.

Piotrek

nie zmieniałem nic w opcjach bo nigdzie nie znalazłem szczegółowego opisu jak to zrobić.

W opcjach widzę tylko: zmiana co X dni. nie ma mowy o ilości pobrań.

jeszcze jedno: podczas importu wpisów podałem tylko adres URL, anchor i tytuł. Resztę odznaczyłem, plus dałem ustawienia globalne dla wszystkich linków: kategoria i typ strony.

coś sknociłem? ;)

jeszcze raz dzięki za pomoc

Piotrek

Jak klikniesz na nazwę grupy, na samym dole pojawią Ci się twoje linki, jeśli stworzyłeś multulinka to będzie jedna pozycja.

Kliknij na ikonkę obok krzyżyka i tam masz info, co się dzieje z Twoim multilinkiem. Na samym dole masz "Zmiana linku po określonej ilości pobrań", ustaw to np. na 300 i powinno być ok. Swoją drogą jak dla mnie zaszalałeś, że na 55 linków kupiłeś 50tys pkt ;)

SEO, SEO i SEO

Dzieki za pomoc, udało mi się to chyba ogarnąć ;)

Okazało się, że nie itworzyłem jednak multilinka tylko zaimportowałem wszystkie linki pojedynczo i przy każdym było 0 punktów. Frycowe żółtodzioba :)

A co do ilości punktów, to wyczytałem że 500-1000 na link więc 50k wydawało mi się w sam raz:)

pozdr,

Piotrek

PS. gdzie tu można kliknąć podziękowania bo nie widzę takiej opcji...

może z innej beczki ale jaki jest sens dopalania czegokolwiek na tydzień czy dwa, po zdjęciu linków w następny tydzień lub dwa 90% tych wpisów i tak wyleci z indeksu

hm, tego nie wiem, jak już napisałem jestem żółtodziobem i robię to co gdzieś mi się uda wyczytać na forach i w książkach.

Myslalem, że jak się już te wpisy zaindeksują to nie wylecą z indeksu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności