Skocz do zawartości

Dopalanie wpisów i precli SWL

xjokox

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czegoś tutaj nie rozumiem, wszędzie przewija się aby dać na link około 1000 pkt.

Jeżeli mamy 55 linków x 1000 pkt na link = 55k ... ?

5k na 55 linków to przecież tylko 100 pkt na link.

Chciałem ostatnio kupić trochę punków z gotlinka, mam do podlinkowania jakieś 200 - 300 wpisów w katalogach, przy 1000 pkt na wpis nie kalkuluje się to w ogóle ale 100 pkt już wygląda lepiej.

Edit

W tym temacie pojawiła się nawet informacja że warto dać nawet 2500 pkt na wpis.

Tak naprawdę nawet jak masz dużą listę lokalizacji linków to spokojnie je poindeksujesz, daj w multilinku 10 pobrań na 1 url i duży procent wejdzie w indeks, podobnie jak chcesz wpisy wzmocnić, wtedy przykładasz multilinka na dłuższy okres, ale też nie ma co dawać 1k na 1 urla, 100pkt to max jak dajesz np na kilka miesięcy, inaczej urla można "przepalić".

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

cześć,

tak jak kolega napisał wyżej, wszędzie pojawiały się informacje żeby wrzucić około 1k na link.

niestety, skutku póki co nie widać. z tych 55 linków zaindeksowało mi się raptem 5.

W gotlinku wszystko wygląda poprawnie (przynajmniej jak dla mnie:)) - linki się pobierają, ustawiłem zmianę co 200 pobrań, do tej pory było już prawie 50 k pobrań.

Chyba skorzystam z Twojej rady i zmniejszę ilość punktów, ale zastanawiam się czy to nie jest tak, że te katalogi, do których wpisy się nie indeksują nie są jakieś felerne...

teraz jak dodaję do katalogów to na ogół są już w indeksie po kilku dniach a te które próbuje dopalać mają już kilka miesięcy i nic...

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co mógłbym zrobić to piszcie śmiało.

pozdr,

Piotrek

PS. nie mogę edytować moich danych osobowych oraz stopki na tym forum. zadalem juz pytanie administratorom ale nie odpisali. Czy wiecie co muszę zrobić żeby móc edytowac? thx!

@tomek_25 możesz podać jakieś testy co do tego multilinka? Może próbowałeś indeksować zbanowane strony :)

Edit: A nie zauważyłem twojej stopki, komentujesz konkurencje więc to wszystko wyjaśnia :)

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

A ja bym chciał dopalić wpisy na dłużej, wzmocnij je. Jaki system radzicie linkme elite czy seomatik?

Ci z Was, którzy stosują własny/prywatny system wymiany linków mogliby przybliżyć ten temat? Stosujecie jakieś wtyczki do WordPressa/Joomli czy jak to wygląda?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Chodzi o to ,że wpisy dodawane każdy oddzielnie są równomiernie indeksowane (podobna ilość pobrań)

W wypadku multilinka może mi się wylosować link, który jest już zindeksowany i niepotrzebnie będą mi się marnować pobrania,a nie będą mi się losować w danym momencie linki do indeksacji.

Po prostu z własnego doświadczenia wiem, że lepiej indeksują się linki dodawane każdy oddzielnie w projekcie indeksacyjnym.

Może ktoś ma inne doświadczenia-jego sprawa.

Pozdrawiam T.

Tak to indeksowac można sobie kilkanaście max kilkadziesiąt linków, a jak ja chcę wrzucić kilkaset pojedynczo to jest już problem

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ale ja pytałem który system na dłużej

cześć,

ja znów o moich nieszczęsnych niezaindeksowanych wpisach :)

Sprawdziłem kilka katalogów i wygląda na to, że wpisy które sie nie indeksują pochodzą z katalogów które dostały bana. Główna strona nie wyświetla się w googlach na zapytanie site: (np neonex.pl), natomiast pojawiaja się w googlach różne wpisy do tego katalogu. Jak to jest, czy mam rozumieć że są to wpisy stare (zanim katalog dostał bana) i dlatego są w indeksie?

Czy jeśli ktalog ma bana to nowy wpis do niego nie ma szans sie zaindeksować?

dzięki!

Piotrek

• 4 miesiące temu...

Hej,

dostałam taki komunikat na e-weblinku, gdy chciałam dodać serwis:

"

Na podanej stronie nie wykryto poprawnie zainstalowanego skryptu wyświetlającego linki z systemu. Radzimy jeszcze raz sprawdzić, czy został poprawnie zainstalowy skrypt systemu, czy został utworzony odpowiedni folder z prawami do zapisu. Czasem może być to błachy problem jak np. przekroczony limit powierzchni dyskowej na serwerze, a czasem może to być zablokowanie połączeń wychodzących z Twojego serwera. W razie dalszych problemów z autoryzacją zapraszamy na nasze forum."

Jak sprawdzić który z tych problemów mnie dotyczy?

Rozumiem, że jak tego nie poprawie to źle będzie wpływało na pozycjonowanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności