Skocz do zawartości

Proszę o ocenę: Lookum.pl

stelmik

Rekomendowane odpowiedzi

A dlaczego utf8 zamiast iso-8859-2? Nawet pio ma takie kodowanie. Wszystkie moje strony tez posiadaja iso za wyjatkiem jednej. Jakis sensowny argument, czy po prostu takie "widzi mi sie" ? Bo jesli jest jakis sensowny argument przemawiajacy za wyzszoscia utf nad iso, to moze na mnie tez przyszedl czas aby sie przerzucic. Nie mniej jednak wszystkie kursy html jakie czytalem zalecaja iso-8859-2 dla stron polskojezycznych.

A dlaczego utf8 zamiast iso-8859-2?

Mi się taka zmiana przydała, bo gdy Google mnie indeksowało i w linkach były polskie znaki, to były one podmieniane na wersje UTF-8.

W związku z tym taki link nie działał tak jakbym sobie tego życzył i pojawiały się na stronie "krzaczki". W URL-u przekazuję tekst, który wyświetla się na stronie.

No, więc mi na przykład to wyszło na dobre :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności