Skocz do zawartości

Tagi w wordpressie

Carnagge

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem - mam wordpressa i zainstalowalem plugin Simple Tags. Z tagami jest ogolnie wszystko w porzadku, ale chce ustawic tak jakby pojedynczy tag w tresci postu dla danego slowa (chce to zrobic recznie). Tak, zeby w danym miejscu slowo np. 'optymalizacja' bylo tagiem, a w innych nie bylo. Ma byc ono jako link - klikam w nie i odsyla do innych wpisow z tym slowem.

Umiem tylko tak zrobic, ze w tresci podkresli wszystkie slowa 'optymalizacja', a ja chce zeby to bylo jedno, ktore sam wybiore.

Jak to zrobic? Moze jakas wtyczka odpowiednia do tagow?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Mam pewien problem - mam wordpressa i zainstalowalem plugin Simple Tags. Z tagami jest ogolnie wszystko w porzadku, ale chce ustawic tak jakby pojedynczy tag w tresci postu dla danego slowa (chce to zrobic recznie). Tak, zeby w danym miejscu slowo np. 'optymalizacja' bylo tagiem, a w innych nie bylo. Ma byc ono jako link - klikam w nie i odsyla do innych wpisow z tym slowem.

Umiem tylko tak zrobic, ze w tresci podkresli wszystkie slowa 'optymalizacja', a ja chce zeby to bylo jedno, ktore sam wybiore.

Jak to zrobic? Moze jakas wtyczka odpowiednia do tagow?

Jaki jest twoj cel ??

A ja może też się dołączę i zadam pytanko: jak wyświetlić w sidebarze chmurę tagów?

Appearance > Widget > Tag Cloud

Juz mowie, bo ciezko pewno wywnioskowac z tego co napisalem o co mi chodzi. Otoz robie strone o grach i na koncu jest tabelka z ocena itp. Jest tam tez nazwa producenta gry. I teraz chce zeby w tej tabelce ta nazwa producenta byla tagiem. Ludzie moga w nia kliknac i wtedy zobacza inne posty (czyli gry) tego samego producenta - ma to dzialac jak normalny tag.

Problem w tym, ze chce miec to tylko w tym miejscu, a umiem jedynie ustawic tak, zeby zawsze zamienialo nazwe producenta na tag, a nie chce, zeby tagowalo w tresci posta, a jedynie w tabelce.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

To jest ten sam plugin :)

Nie chodzi mi o te [tags][/tags] - bo obecnie to ma juz wordpress wbudowane. Chodzi mi o cos takiego jak to tylko, zeby zrobilo odnosnik z danego wyrazu, a nie na koncu postu dopisalo go jako tag lub dalo do chmurki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności