Skocz do zawartości

Błędy w zliczaniu statystyk?

JereManU

Rekomendowane odpowiedzi

GA są darmowym produktem , nie możesz za tem wymagać niezawodnego działania, wielokrotnie w tym dziale pisze o wadach tych statystyk i cyfrach z kosmosu , jeżeli chcesz mieć rzetelne dane wybierz sobie jakąś płatną statystykę albo uzbrój sie w cierpliwość

Marketing internetowy dla firm

Od 16 sierpnia nieprawidłowo GA zlicza mi statystyki. Kody na stronach są umieszczone poprawnie, co się dzieje?

A o jaką stronę chodzi?

GA są darmowym produktem , nie możesz za tem wymagać niezawodnego działania, wielokrotnie w tym dziale pisze o wadach tych statystyk i cyfrach z kosmosu , jeżeli chcesz mieć rzetelne dane wybierz sobie jakąś płatną statystykę albo uzbrój sie w cierpliwość

I darmowe i płatne produkty mają swoje wady i zalety :)

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Kilka wątków dalej ktoś wspomniał o statystykach piwik. Testował to ktoś ?

Ja sobie własnie zainstalowałem i będę obserwował. Na początek duży plus za wyniki online. Reszty się dowiem w swoim czasie. Ale jeśli ktoś miał z tym już

do czynienia to bardzo byłbym wdzięczny o recenzję. W necie znalazłem kilka opisów ale są z początku czy połowy 2008 - gdzie w tym czasie wyszły nowe wersje.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Co by nie było niezbedna jest dobra znajomość samego narzędzia.

• 2 miesiące temu...

Witam,

podczepie się pod temat bo w sumei pokrewny.

Wrzuciłem na stronę kod i wszystko mi ladnie zliczał... jednak od jakiegoś miesiąca/tygodnia zauważyłem, że ubywa mi odwiedzin i za cholerę ni erozumiem o co chodzi.

Wyjaśniam jaśniej.

2 stycznia suma(?) odwiedzin = 1000

3 Stycznia suma odwiedzin = 980

4 stycznai suma odwiedzin = 800

Jednocześnie każdego dnia wykazuje wartości dodatnie... czyli, że ktos na stronę wszedł... I nie bardzo rozumiem, co się dzieje? zmieniłem gdzieś, że zamaist sumować odejmuje?:)

www.GodsToys.pl - prezenty boskiego pochodzenia... :)

www.masazer-glowy.pl - Sklep internetowy oferujący masażer do głowy - relaksujący prezent na każdą okazję :)

Co w tym dziwnego, że jednego dnia jest więcej odwiedzin, a drugiego mniej?

Jednocześnie każdego dnia wykazuje wartości dodatnie... czyli, że ktos na stronę wszedł... I nie bardzo rozumiem, co się dzieje? zmieniłem gdzieś, że zamaist sumować odejmuje?

Co masz dokładnie na myśli :0 ?

Co w tym dziwnego, że jednego dnia jest więcej odwiedzin, a drugiego mniej?
Jednocześnie każdego dnia wykazuje wartości dodatnie... czyli, że ktos na stronę wszedł... I nie bardzo rozumiem, co się dzieje? zmieniłem gdzieś, że zamaist sumować odejmuje?

Co masz dokładnie na myśli :0 ?

Chodzi o to, że do tej pory odwiedziny (z różnych dni) były sumowane, a teraz chyba są odejmowane?

Chodzi o dane z "Wykorzystanie witryny":

I tam pierwsze pole to "Odwiedziny" (czyli suma wszystkich odwiedzin z wszystkich dni - tak?)

Wczoraj miałem załóżmy 900 (w sumie odwiedzin) a dziś mam 800... nie mogło mnie dziś odwiedzić minus 100 osób... co najwyżej mogło mnie odwiedzić 0 osób i wskaźnik ten powinien wskazywać nadal 900... a pokazuje o 100 odwiedzin mniej...

Nie wiem czy jaśniej teraz?

Edit: literówki

www.masazer-glowy.pl - Sklep internetowy oferujący masażer do głowy - relaksujący prezent na każdą okazję :)

Nie wiem czy dobrze rozumiem.

Wczoraj będziesz miał odwiedziny za dzień wczorajszy. Dziś będą tylko z dnia dzisiejszego. Jak chcesz sprawdzić liczbę dla obu dni to w zakładce data bierzesz czas od wczoraj do dzisiaj

Nie wiem czy dobrze rozumiem.

Wczoraj będziesz miał odwiedziny za dzień wczorajszy. Dziś będą tylko z dnia dzisiejszego. Jak chcesz sprawdzić liczbę dla obu dni to w zakładce data bierzesz czas od wczoraj do dzisiaj

Niestety źle zrozumiałeś. A ja nie mam pomysłu jak wyjaśnić to inaczej... No ale spróbujmy... Zacznijmy od tego, że nie wchodzę w żadne szczegoly i nic ne zmieniam... nic nie ruszalem (procz dodania kampanii adwords z innego konta)

Jest pole Wykorzystanie witryny> odwiedziny, który pokazuje sumę odwiedzin.

Wczoraj wskazywało 800 wejść, dwa dni później bez żadnych zmian w ustawieniach pokazuje sumę odwiedzin o 100 mniejszą...

1. Jest to SUMA odwiedzin... powinna rosnąć, ewentualnie stać w miejscu, nigdy maleć. Czemu, więc maleje?

Ok. Już wiem o co chodzi:)

Faktycznie "błąd" był spowodowany datą.

Google domyślnie ma ustawiony "miesięczny zakres" i z każdym dniem suma się "przesuwa"... stąd te różnice w oglądalności. ;) Jeżeli zwiększy sie zakres wtedy jest suma wszystkich odwiedzin a nie miesięcznych ;]

Dzięki Mariolosek to trochę dzięki Tobie w końcu doszperałem się o co chodzi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności