Skocz do zawartości

Linki w stopce

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  bogdansenator napisał(a):
  Cytat
Linki w stopkach są naturalnymi linkami
Raczej rzadko są naturalnymi linkami.

Bogdan, i tutaj ośmielam się wątpić. My - pozycjonerzy, mamy spaczony sposób postrzegania internetu. Ilu Waszych znajomych-laików, po otwarciu strony odruchowo przechodzi do stopki i sprawdza jakie SWL-e są wpięte? To co w szczególności przykuwa naszą uwagę (tych parę stron wpiętych w SWL-e), to tylko wycinek ogromnej sieci. Wycinek, a nie połowa. Tort jest jeszcze duży. :-)

lexy napisał(a):
Tylko to nadal nie zmienia faktu, że niektóre linki wyglądają na naturalne, a inne nie (np. te stopkowe albo zupełnie oderwane od tematyki strony). I właśnie na tym, na jaki dany link wygląda, wszystko się opiera.

I gdzie się schował white-seowiec? Czy my dyskutujemy o tym które linki są naturalne a które nie, czy też o tym, kiedy poziom hipokryzji niebezpiecznie zbliża się do nieprzekraczalnej granicy?

Pozdrawiam, J.

Cytat
Linki w stopkach są naturalnymi linkami

Raczej rzadko są naturalnymi linkami.

jeżeli czegoś nie widzisz nie znaczy że tego nie ma

https://www.hotele.pl/

https://www.money.pl/

https://www.gratka.pl/

https://www.gazeta.pl/0,0.html

https://www.muratordom.pl/

Marketing internetowy dla firm

Cytat
jeżeli czegoś nie widzisz nie znaczy że tego nie ma

Ciekawa teoria, jeżeli coś gdzieś jest to znaczy, że jest naturalne?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

To odwróć sytuację ilu nie pozycjonerów szuka ciekawego odnośnika w stopce? Bo internet jest też chyba dla nich?

Pierwszy przykład z brzegu.

Chcę odnowić swoją stronę. Przypadkowo wchodzę na stronę o świetnym layoucie, cudownej kresce - chciałbym właśnie taką mieć. Pierwsze co robię, przechodzę do stopki by dowiedzieć się kto to cudo stworzył. Klikam w link i kupuję usługę.

Wchodzę na stronę o czymkolwiek z G. #1, a nie mogę się wbić do #1. Przechodzę do stopki i widzę link "pozycjonowanie" do firmy, która to zrobiła.

Szukam programisty cms-a, a przypadkiem na taki trafiłem. Sprawdzam ze stopki, kto wykonał stronę.

Grupa firm partnerskich świadczących usługi dla grupy docelowej ma "partnerów" w stopce. Kupiłem już w jednej z firm buty, sprawdzam w polecanych logosach, czy któraś z firm nie sprzedaje sznurówek.

Wchodzę pierwszy raz na onetowskiego bloga, też bym takiego sobie zrobił. Przechodzę do stopki, gdzie znajduje się link "załóż bloga".

Przykłady mogę mnożyć.

Gdzieś w bezmiarze pajęczej sieci, znajduje się taki marginalny ułamek stron swl-owych, w których stopkach znajdują się automatycznie wygenerowane linki.

Pozdrawiam, J.

Jężu a skąd ten nie pozycjoner wie gdzie i czego ma szukać? A po za tym to raczej nie są masowe sytuacje. Internauta szuka czegoś co go interesuje, czasem jest to budowa strony internetowej. A tak zastanawiałeś ilu internautów ma strony internetowe, chodzi o % ? Gdy je ma to wtedy może szukać pozycjonera, programisty itd.

Cytat
Przykłady mogę mnożyć.
W tym przypadku całkowicie się zgadzam z bogdansenator`em, ludzi przeglądających stopki jest bardzo mały procent o ile nie promil wszystkich internautów.

Moje zdanie na temat linków w stopkach: wstawiajcie sobie te linki gdzie chcecie tylko nie oczekujcie po nich mocy pod względem pozycjonowania lub marketingu :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

A wiesz że nie wiem, jaka procentowa ilość Internautów publikuje swoje strony (choćby na serwisach web 2.0)? Czy ktoś ma takie statystyki?

Bogdan, zadajesz bardzo ogólne pytanie. Ten laik będzie szukał w różny sposób w zależności od tego, czego poszukuje. Część będzie przeszukiwać artykuły, z roku na rok coraz to więcej osób uczy się w wyszukiwarkach szukać długoogonowo, jeszcze inni będą przeglądać niezmienne elementy, ci lojalni także sprawdzą elementy jakie zmieniają się w czasie. Pierwszy z brzegu przykład - założę się, że niemal każda osoba codziennie wchodząca na PiO, zauważy nowy banner po prawej, albo nowy link w "Przyjaciołach" i raz z ciekawości kliknie aby zobaczyć co pod nim się kryje. Analogicznie jest z innymi nieseowymi społecznościami. I spójrz teraz na kod - linki są na samym dole, tuż przed faktyczną stopką.

Pozdrawiam, J.

Irek napisał(a):
W tym przypadku całkowicie się zgadzam z bogdansenator`em, ludzi przeglądających stopki jest bardzo mały procent o ile nie promil wszystkich internautów.

...

ja bardzo chętnie dam w każdą stopkę jaką moge dać łacznie z sklepem Bogusia swój znaczek może być w JS z trzema nofollow taki malusi

xann.gif

w końcu przecież tak znikomy procent to widzi ze prawie jest to nie widoczne , czy zatem są chętni ?

Marketing internetowy dla firm

Link w stopce z reguły jest tak dla mnie naturalny replika piramidy Cheopsa w Katowicach. Można ją tam postawić ale czy z tego powodu stanie się w tym mieście obiektem naturalnym?

Cytat
ja bardzo chętnie dam w każdą stopkę jaką moge dać łacznie z sklepem Bogusia swój znaczek może być w JS z trzema nofollow taki malusi

Xann mówimy o tym czy link w stopce to miejsce naturalne dla niego a nie czy ma jakąś moc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności