Skocz do zawartości

Prośba o informację

Koteczek

Rekomendowane odpowiedzi

Już samo pobieżne spojrzenie w regulamin usług hostingowych sprawia (a raczej sprawiło jakiś czas temu bo też się zastanawiałem nad skorzystaniem z usług tej firmy), że jest to jedna z tych bardzo niewielu firm gdzie nie zamówiłbym absolutnie NIC, nawet gdyby mi do tego mieli dopłacić.

Poczytaj uważnie regulaminy - przynajmniej dla hostingu jest tam wiele kruczków, które mają za zadanie wydojenie klienta przyzwyczajonego do przyjaznych praktyk 99% hostingów w Polsce.

Regulamin to jedno, ale jeśli firma nie może nawet uczciwie podać ceny usługi i warunków umowy na stronie (trzeba wertować regulaminy) to ją całkowicie dyskwalifikuje.

Zobacz sobie na dół strony a tam program "Rzetelna firma" - prowadzi to krajowy rejestr długów, więc chyba wszystko jasne (druga mi znana firma w Polsce która korzysta z usług KRD dla świadczenia usług hostingowych - czyli raczej nie licz na miłą współpracę "po dobroci"). Takie jest moje zdanie.

Gdzieś kiedyś na tym forum, były bardzo nieprzychylne wypowiedzi o tej firmie. Mój jeden klient też z nimi współpracował i również nie był zadowolony.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

miałem Klienta, który miał pecha u nich zamowic hosting, były jakieś tam małe problemy w trakcie, ale hitem była zmiana ustawień na serwerze bez poinformowania Klientów* o tym, z dnia na dzień musiałem znajdywac rozwiązania do nowych ustawień...

* - na moje pytanie, czy firma poinformowała o wprowadzanych zmianach, Klient odpowiedział, że nie, że po zapytaniu czemu się rozsypała jedna rzecz uzyskał odpowiedź, że cos ulapszali... czy tak było? trudno mi powiedzieć, sam szerokim łukiem ich omijałem, omijam i będe omijał...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

No to z pomocą niech przyjdzie google :)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=16528

Sam też jeden temacik dawniej założyłem:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=49578

Chociaż fakt ukrywanie prawdziwych cen to pikuś przy wstawianiu swoich (ogicomu) reklam na domeny klientów. Ale czego się spodziewać po firmie, której nawet cennik to jedna wielka ściema. Niektóre zapisy w regulaminie też są ciekawe i raczej średnio zgodne z prawem. Odsyłam do linku powyżej.

A poza tym to jeszcze raz - czytajcie regulaminy, ale nie wiem czy regulamin Ogicomu czytać w ogóle jest sens:

Regulamin może zostać w każdej chwili zmieniony przez Spółkę na drodze publikacji zmienionej treści Regulaminu na stronie internetowej Spółki. Zmieniony Regulamin wchodzi w życie w terminie 2 tygodni od dnia jego publikacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności