Skocz do zawartości

Poczatki pozycjonowania

kraki8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na tym forum dopiero co zaczynam swoja przygode z pozycjonowaniem. Mam pytanie jak najlepiej sie zabrac za nauke pozycjonowania przeczytalem ksiazkę "Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak to się robi" Bartosz Danowski, Michał Makaruk niestety niezawiele mi to dało poznałem troche teorii i tyle z czego najlepiej nauczyc sie praktyki?

W internecie mozna kupic rozmaite kursy na dvd polecacie jakis? Myslałem nad korkami znacie kogos kompetentnego z okolic Lublina? Jak wy zaczynaliscie swoja przygode z pozycjonowaniem?

Czytaj forum, a pieniądze które masz wydać na jakieś kursy/korki przeznacz na domeny i hostingi i testuj, testuj, sprawdzaj i jeszcze raz testuj. Czytaj też blogi pozycjonerów, przejrzyj archiwa i zacznij powoli działać na własnym podwórku.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Od czego zacząć ;> ? Od stawiania zaplecza :) Jak napisał kolega wyżej - przeznacz kasę na jakiś pakiet hostingowy, kilka domen i testuj, ucz się sam :P Postaw jakieś proste stronki pod zaplecze, zaindeksuj, podepnij pod jakiś SWL, np. e-weblink ;), i po jakimś czasie Ci się zwróci kasa, a potem zaczniesz nawet zarabiać :) Z czasem gdy zdobędziesz więcej wiedzy rozszerzaj horyzonty, aż zgarniesz pierwszy milion xD

....Mam pytanie jak najlepiej sie zabrac za nauke pozycjonowania przeczytalem ksiazkę "Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak to się robi" Bartosz Danowski, Michał Makaruk niestety niezawiele mi to dało poznałem troche teorii i tyle z czego najlepiej nauczyc sie praktyki?

książka bardzo dobra , faktycznie jest tam opisana wiedzia podstawowa i ciut więcej ale musisz zrozumieć całą ideę pozycjonowania stron

tutaj masz mega skrót w pigułce jak go nie zrozumiesz nie ma na Ciebie ratunku https://www.seoparty.net/news/artykuly/wste...jonowania_stron

Marketing internetowy dla firm

Przede wszystkim czytaj dział dla początkujących na tym forum. Bardzo pomaga :) Polecam też lekturę seo blogów. Jest tego u nas trochę, a można na prawdę dowiedzieć się fajnych rzeczy.

W mojej stopce masz link do mojego tekstu o pozycjonowaniu dla początkujących. Moze się przyda :]

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Ja tak jak pozostali polecam przede wszystkim czytanie PiO, szczególnie stare tematy bo w nich można znaleźć najwięcej ciekawych informacji na początek ;)

Zaczynać polecam najpierw od łatwych fraz np 2 członowych typu np. lodówki lublin, lodówki lubartów. Dzięki temu w praktyce sprawdzisz moc linków.

Jeżeli chodzi o zaplecze to ja bym proponował stawiać na małe stronki lub ładne serwisy dla ludzi ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Skoro masz już podstawy teoretyczne, to najlepiej zabrać się za praktykę. Żadna teoria nie powie Ci tyle, co przekonanie się na własnej skórze.

Możesz zacząć od prosztrzych fraz. Ustalić sobie schemat działania, cele jakie chcesz osiągnąć, sposób w jaki będziesz to robić - i po kolei zacznij je realizować.

W ten sposób zacznie powoli powstawać Twoje zaplecze, które z czasem nabierze większej mocy. Ale nic samo się nie zrobi. Więc musisz zabrać się zwyczajnie do roboty. A jak będą pojawiały się u Ciebie kolejne pytania, to szukaj rozwiązania właśnie np. na tym forum. Większość rzeczy została już opisana tutaj, więc teraz "jedynie" musisz zacząć działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności