Skocz do zawartości

linki ze stron niepowiązanych tematycznie

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dodawanie linków na stronach zupełnie niepowiązanych tematycznie ze stroną pozycjonowaną ma pozytywny czy negatywny wpływ na pozycję tej strony w wyszukiwarkach i czy faktycznie lepiej jest linkować bez wymiany linków czyli na stronie pozycjonowanej nie dodawać linku do strony na której umieściliśmy link?

dodawanie linków na stronach zupełnie niepowiązanych tematycznie ze stroną pozycjonowaną ma pozytywny czy negatywny wpływ

pozytywny - kazdy link jest dobry

czy faktycznie lepiej jest linkować bez wymiany linków czyli na stronie pozycjonowanej nie dodawać linku do strony na której umieściliśmy link

lepiej nie krzyzowac linkow ale jak skrzyzujesz tez nic sie zlego nie stanie

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

pozytywny - kazdy link jest dobry

Tak, zgadzam sie z Toba. Nalezy jednak pamietac ze sa ludzie "rowni" i "rowniejsi", tak samo (moim zdaniem) ma sie to w przypadaku linkow.

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

nie mam pojęcia czy to jest stosowane przez wyszukiwarki al byłby to niezły sposób na weliminowanie kolesiostwa (niezwracanie uwagi na takie linki) bo tak naprawde to one nie wiele mowia o wartosci strony

wlasnie tez sie zastanawiam - ja w kazdym razie bezczelnie i oficjalnie krzyzuje linki i niezauwazylem zebym mial przez to jakies problemy :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Przegladajac wielkie, "przepasione" portale typu Onet pl mozna z latwoscia zauwazyc ze tam krzyzowanie linkow to sprawa nagminnie stosowana. Przeciez do kazdego reportarzu mozemy dotrzec ze strony glownej i vice versa. Oczywiscie to wszystko dzieje sie w obrebie tej samej witryny ale tak zwane krzyzowanie linkow przeciez nastepuje. Tak wiec dochodzac do meritum sprawy- nie slyszalem zeby te wielkie portale mialy z tego powodu jakies nieprzyjemnosci ze strony Google Inc dlatego, dlaczego my mamy je miec?

Pozdrawiam #-o

darmoszka.com

katalog

Przegladajac wielkie, "przepasione" portale typu Onet pl mozna z latwoscia zauwazyc ze tam krzyzowanie linkow to sprawa nagminnie stosowana.

Ale wewnatrz portalu daje to niezlego kopa i nie jest niczym dziwnym.

Co innego 10 serwisow na roznych domenach i roznych ip wzajemnie linkujacych do siebie. Tego nikt nie robi raczej naturalnie :) przynajmniej ja nie widzialem.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Krzyżowania linków się niewyeliminuje bo dostało by po du**e wielu niewinnych. Mam np.: stronę akwarystyczną - kumpel prowadzi katalog roslin w tym wodnych ... i linki wymieniać się będa na potęgę - przy każdej nazwie roślinki link do katalogu - przy opisie roślin tam gdzie odności się do akwartystki czy fauny wdnej link do strony akwartystycznej.

Wyobrażam sobie tysiące sytuacji, kiedy można linkować uczciwie :-)

breja ale musisz wziasc pod uwage fakt ze takowy Onet pl nie stoji na jednym IP i na jednej maszynie. Mimo iz wszystko opiera sie na jednej domenie onet.pl, ale np slowniki.onet.pl maja inne IP niz sympatia.onet.pl

Pozdrawiam.

PS.

Tak wiec sumujac pozwalam sobie na wysnucie teori iz "Krzyzowanie linkow nie wiaze sie z zadnymi negatywnymi skutkami ze strony Google Inc"

darmoszka.com

katalog

Żadnymi - moim zdaniem to drobna przesada. Jeżeli skrzyżujemy linki z 10 serwisami o Pr= 0, a nasz Pr będzie równy=5, to te linki osłabią nasz Pr.

Oczywiście dla samej pozycji Pr nie jest specjalnie istotny, jednak nie można powiedzieć, że nie ma to wpływu na nic.

Jestem zwolennikiem teorii, że krzyżowanie linków nie może wpływać ujemnie na pozycję serwisu. Oczywiście, na jest to nieco inaczej traktowane, lecz wpływu negatywnego na pozycję mieć nie powinno, co najwyżej na Pr, jak pisałem wyżej, pozdrawiam.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności