Skocz do zawartości

ZAKUP DOMEN pod zaplecze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

mam proste pytanie dla wytrawnych graczy SEO, czy stawiając zaplecze na 100 domenach powinny one zostać zakupione u różnych rejestratorów tj.: nazwa.pl az.pl itp.

czy tez Google nie zwraca na to wcale uwagi... a liczy się jedynie zróżnicowanie numerów IP, na których beda stały domenki.

szukałem informacji na forum i w internecie ale nic nie mogę znaleźć na ten temat

z góry dzieki za odpowiedź

Witam wszystkich,

mam proste pytanie dla wytrawnych graczy SEO, czy stawiając zaplecze na 100 domenach powinny one zostać zakupione u różnych rejestratorów tj.: nazwa.pl az.pl itp.

czy tez Google nie zwraca na to wcale uwagi... a liczy się jedynie zróżnicowanie numerów IP, na których beda stały domenki.

szukałem informacji na forum i w internecie ale nic nie mogę znaleźć na ten temat

z góry dzieki za odpowiedź

Nie wiem jak inni, ale ja bym nie zawracał sobie głowy takimi pierdołami.

Chociaż ... diabeł tkwi w szczegółach ...

Zarobek

Google lubi poczepać po danych whois właścicieli, jak to mówią - po sznurku do głębka,

Swoj drogą był na PiO przypadek że poleciało komuś zaplecze "po danych we who's"? Ew czy są jakieś dowody na to że google banuje zaplecze na podstawie danych o właścicielu domen :)?

Ogólnie przezorny zawsze ubezpieczony ale jak dla mnie teorie spiskowe o Google są zbyt kombinowane :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

....

....

dla google bardziej istotne jest co na nich sie znajduję a nie kto jest ich właścicielem

Marketing internetowy dla firm

Google lubi poczepać po danych whois właścicieli, jak to mówią - po sznurku do głębka

e tam głupoty gadasz :) nie popadajmy w paranoje...

dla google bardziej istotne jest co na nich sie znajduję a nie kto jest ich właścicielem

dla konkurencji bardziej istotne jest kto jest ich właścicielem a nie co na nich znajduje :) (no chyba że spam to ==>spam report :) )

Ja tam jestem w stanie zrozumieć że Google może banować po IP z uwagi na to że takie dane jak najbardziej mogą zbierać o witrynie. Z kolei dane who's w jakim celu mieli by zbierać ? Przecież przy dużej ilości domen to marnowanie miejsca a także mocy serwerów które musiały by co jakiś czas sprawdzać czy dane się nie zmieniły.

Xann, dobrze powiedział:

dla google bardziej istotne jest co na nich sie znajduję

Jeżeli chcesz zrobić spamy typu wiki, generatory treści to można powiedzieć że lubisz ryzyko bo takie strony są i będą prędzej czy później banowane przez Google. Jeżeli chcesz postawić np 100 ładnych katalogów lub małych stronek z unikalną treścią to raczej nie masz się czym przejmować, na bana raczej nie ma szans ;) (w skrajnych przypadkach może wyzerować PR). A jeżeli chcesz postawić 100 wartościowych serwisów to już w ogóle nie ma znaczenia ;) Wybór należy do Ciebie ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Google lubi poczepać po danych whois właścicieli, jak to mówią - po sznurku do głębka, tedy wszystko leci i nie ma że boli
Oczywiście, a dodatkowo po wersji procesora serwera, wersji PHP & MySQL oraz pod kątem powtarzających się identyfikatorów sesji więcej...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności