Skocz do zawartości

pozycjonowanie precelami

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Parę dni temu dowiedziałem się o pozycjonowaniu dzięki precelom. Chciałbym założyć parę i linkować do tylko jednej strony.

Jednak nie znalazłem nigdzie porównania jakości własnych precelów i precelów "wynajętych" (nie wiem jak to nazwać, sorka, zielony jeszcze jestem)

-co jest bezpieczniejsze?

-jak się ma ustawianie precela na darmowych hostingach do jakości linków? opłaca się pozycjonować swoje precle?

-jeśli będę miał np 10 identycznych precli (w każdym słowa kluczowe do strony i kawałek tekstu - w sumie ok. 1000znaków i 3 linki) to czy google to zauważy?

z góry dzięki za odpowiedzi

pozdr

Ale jak założysz własne precle to ich wartość na początku będzie 0 lepiej może załóż swoje precle poczzekaj aż nabiorą jakiejś wartości a na początku pisz arty do precli dostępnych w necie: Lista: https://www.katalogiseo.info/gt-Presell%20Page.html . I lipa jak będą na darmowych hostingach. Poza tym jak będziesz linkował z tych swoich kilku precli do jednej strony to z czasem jak będzie dużo linków z tych samych precli do tej samej strony to ich wartość będzie mała.

-jeśli będę miał np 10 identycznych precli (w każdym słowa kluczowe do strony i kawałek tekstu - w sumie ok. 1000znaków i 3 linki) to czy google to zauważy?

z góry dzięki za odpowiedzi

pozdr

Zależy na jakich stronach będą ale jak już je zauważy to ich wartość będzie mniejsza niż precle unikalne czyli inne teksty

Jest bezpieczne i zarazem wskazane:) o ile nie kopiujesz jakiegoś tekstu, tylko piszesz swój unikalny i w nim wstawiasz np 2-3 linki do swojej strony, jak już wstawiasz te linki to staraj się aby nie wszystkie prowadziły do strony głównej bo i tak google łyknie tylko jeden, Ja preferuje jeden do głównej + 2 do podstron. Zobacz np jak działa np pseudo precel:) portal artelis.pl lub .eioba.pl ( jeżeli było by to nie zgodne z google to strony by dostały bana a tak bardzo dobrze się mają;) do czego ma się google doczepić jak np piszesz art o czymś ciekawym i odsyłasz do strony w artykule związanym w temacie. ) Na mniej konkurencyjne frazy popreclujesz trochę i będziesz w TOP 10 tylko trochę pracy i wytrwałości ( systematyczności:) )

Któryś z tych artykułów uznany zostanie za duplicate content, czyli kopię. Pół biedy, jeżeli będzie to ten artykuł w preclu, ale gorzej, jeżeli ten na Twojej stronie. Co oznacza dp? Taka strona będzie gorzej w wynikach wyszukiwań... Lepiej zainwestować chwilę czasu w unikalność niż później mieć problemy. Jak nie masz tego czasu to zawsze możesz komuś zlecić napisanie artykułów na określony temat.

Pozdrawiam

Spółki | Prawo | Sąd

a co jeśli treść artykułu będzie identyczna jak strona do której prowadzą linki z artykułu?

Nie rozumiem Cie za bardzo jak treść artykułu który ma zwykle tyś lub więcej znaków ma być identyczna jak strona może chodzi ci treść artykułu jak treść strony? jeżeli będzie identyczna jak treść TWOJEJ strony to nic się nie stanie będzie trochę mniejsza wartość i to tyle. Ale nie masz się co obawiać;)

gorzej, jeżeli ten na Twojej stronie. Co oznacza dp? Taka strona będzie gorzej w wynikach wyszukiwań... Lepiej zainwestować chwilę czasu w unikalność niż później mieć problemy.
jeżeli będzie identyczna jak treść TWOJEJ strony to nic się nie stanie będzie trochę mniejsza wartość i to tyle. Ale nie masz się co obawiaćsmile.gif

czyli jeśli treść strony jest identyczna z treścią artykułu, to wpłynie to na pozycję strony w google, czy nie? opłaca mi się tak robić?

Mimik jesteś pewien na 100%? Bo mi się wydaję, że podstrona może zostać wyindeksowana, jeśli precel będzie mocniejszy...

gdyby tak było to większość sklepów, które ściągają opisy produktów ze strony producenta wyleciałoby z google

wpis skopiowany z innego miejsca straci jedynie swoją unikalność

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

aha

a czy potraficie mi powiedzieć, jaką "moc" w pozycjonowaniu będzie miał artykuł ze skopiowaną treścią z mojej strony, w stosunku do artykułu o unikalnej treści?

opłaca mi się napisać kilka unikalnych atrykułów, czy postawić bardziej na ilość niż na jakość?

i czy warto dodawać do jednego katalogu precelów więcej niż jeden artykuł? (np jeden artykuł byłby "kopią" jednej podstrony, a drugi artykuł kopią innej)

Dokładnej mocy nikt Ci nie jest niestety w stanie podać. Pozostaje jeno informacja od źródła - google, ale oni raczej tego sposobu zdobywania linków zbytnio nie poprą ;)

W każym razie lepiej jest, aby był to uniklany artykuł. Przede wszystkim unikalne teksty łatwiej Ci będzie dodać do DOBRYCH precli, gdzie administratorzy/moderatorzy sprawdzają właśnie unikalność. Napisanie artykułu będącego jedynie artykułem do precli nie powinno zająć Ci więcej niż 10 minut. Także w godzinę spokojnie napiszesz 6 tekstów, co może dać aż 18 linków do Twojej strony! (pamiętaj tylko, aby linkować także podstrony, a nie tylko domenę główną - to także przynosi korzyści)

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności