Skocz do zawartości

SEO, Black SEO , White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie zastanawiam się nad black/white i nie bedę dyskutował nad tym bo przypomina mi to trochę dyskusje o wyższosci Świąt Bożegonarodzenia nad Świetami Wielkanocy.

Bardziej mnie "rusza" temat etyki zawodowej , wzajemnych relacji pomiedzy firmami SEO/SEM .

Spam, zaśmiecanie wyników itp. stwierdzenia będę uważał za bzdury dopóty, dopóki nie zobaczę przykładu że jakaś witryna jest pozycjonowana niezgodnie z jej treścią . (póki co od ponad dwóch lat takiego przykładu nie zobaczyłem)

Nie bedę również wchodził w dyskusje nad "wartością" jakiejkolwiek strony bo nie ma czegoś takiego jak obiektywizm przy ocenianiu !!

Dla kogoś "sfitashny bhlogasek rÓsHofeJ byDlondYnKi" z jej przemysleniami na temat zatwardzenia i tego że najlepsza koleżanka odbiła jej mena bo kupił sobie czarne BMW może być o wiele bardziej wartościowe od przemysleń inżyniera budownictwa w temacje WTC, czy przemysleń nad prawdą ukazaną przez M. Moore'a w filmie "Zabawy z Bronią"

HOGW (jak podsumowywują starzy kaszubi

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Yeden ;-) mogę jedynie napisać, że inaczej rozumiemy definicję linka naturalnego ;-) Dla mnie w tym przypadku znaczenie ma tylko intencja i bezinteresowność, a nie wybrany anchor.

A to co wygląda na naturalne to już zupełnie inna sprawa ;-) Jeśli na blogu np. zareklamuję jakąś firmę SEO, to ta strona jest idealnie dopasowana do tematyki i nie wierzę, aby kogokolwiek interesowało, czy reklamuję ją, bo:

a) podoba mi się sposób jej działania i chcę ją zareklamować;

;) kupili ode mnie linka;

c) wymieniłam się z nimi linkiem;

d) inny powód.

Taki link powinien zostać uznany za naturalny, nawet jeśli faktycznie taki nie jest ;-)

A co do podziału na black, grey i white hat seo to w czym problem? Używając takich określeń wiemy mniej więcej, o jakich metodach mowa. Co za różnica, kto takie pojęcia wymyślił?

to ja tym wszystkim którym zarzucą komukolwiek Black Seo proponuję wytaczac sprawy sądowe o rasizm ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tylko skąd google wie o moich intencjach? Jak odróżni te linki?
Instalucie wszystko co Wam Google podsunie to wie o Was bardzo dużo. Jeżeli wstawiasz link twierdząc że jest to bardzo dobra strona ale tej strony nie odwiedzasz to jesteś mało wiarygodny. Jeszcze mniej wiarygodny jesteś gdy co chwilę są to linki do innych stron.

Teraz bardziej zgodnie z rzeczywistością ;)

Każda teoria dotycząca pozycjonowania (czarne, białe, naturalne, nienaturalne, itd.) jest dobra i jednocześnie mało warta. Wszystko dlatego że są to jedynie domysły ludzi je tworzących, w wielu przypadkach poparte jakimiś testami ale nadal nie dające gwarancji zgodności z tym co robi lub zrobi za kilka dni wyszukiwarka. Można przyjąć że teorie głoszone przez spore grupy pozycjonerów i/lub starych wyjadaczy w branży są bliskie rzeczywistości ale nigdy nie można ich traktować jako pewnik.

Google nigdzie nie opisuje algorytmu a w większości wytyczne oraz różnego rodzaju wypowiedzi pracowników tej firmy są próbą wpłynięcia na zachowania ludzi często mające na celu wyeliminowanie działań z którymi algorytm wyszukiwarki sobie nie radzi.

Właśnie z powodu tego wszelkie spory o to kto ma rację są pozbawione jakiegokolwiek sensu bo nikt (poza kilkoma osobami w Google) nie jest w stanie rozstrzygnąć na korzyść kogokolwiek.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

.... Jeżeli wstawiasz link twierdząc że jest to bardzo dobra strona ale tej strony nie odwiedzasz to jesteś mało wiarygodny. Jeszcze mniej wiarygodny jesteś gdy co chwilę są to linki do innych stron......

Irek ale na swoim blogu mogę napisać że ten sklep ( daje do niego linka) odradzam każdemu bo jest tam hamska obsługa , albo ta pralka i podaje link do towaru w jakimś sklepie do produktu - zrębała mi sie na drugi dzien dlatego ją odradzam - i nigdy nie będe chodził na tamte strony - link wystawiłem jako opinie i są one naturalne ale czy w tym momencie jestem mało wiartygodny ?

ps. życiowy przykład , w tekscie artykułu (tutaj) wstawiłem link do strony Beera ale nie odwiedzam jego strony ;) czy jest to link naturalny ? jest a ja jestem niewiartygodny ?

....

Google nigdzie nie opisuje algorytmu a w większości wytyczne oraz różnego rodzaju wypowiedzi pracowników tej firmy są próbą wpłynięcia na zachowania ludzi często mające na celu wyeliminowanie działań z którymi algorytm wyszukiwarki sobie nie radzi.

...

a to są święte słowa :dirol:

Marketing internetowy dla firm

Xann: "nikt (poza kilkoma osobami w Google) nie jest w stanie rozstrzygnąć na korzyść kogokolwiek".

[dodane]

Skoro jej nie odwiedzasz to chyba nie jest aż taka dobra ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Wpisał w gogle site:**** i przegladał cache. :)

Yeden, a co ma anchor do tego?

Niekumaty jakis dzisiaj jesteś. Się uczepiłeś anchora. smile.gif

...

Lexy to kobitka ;-) nie facet

Wiem przecież, i to całkiem..., ale tym razem ja nie kumam w jakim kierunku podążasz. :) Aaa już wiem, źle zacytowałem. Sorry. :)

Lexy, w rozumieniu co to jest link naturalny aż tak bardzo się nie różnimy. Zresztą nasze kryteria w tym przypadku się nie liczą. To nie my decydujemy o tym co jest, a co nie jest linkiem naturalnym. My możemy jedynie postarać się aby link wyglądał na naturalny w oczach (?) google.

Eksperyment Discover.pl

No i Twoje ostatnie zdanie jest doskonałym podsumowaniem tematu... zarówno tego, jak i drugiego na temat linków w stopce ;-)

A co do mylenia płci to już myślałam, że będę musiała fotkę dać w avatar, żeby każdy miał pewność, z kim rozmawia ;>

...Zresztą nasze kryteria w tym przypadku się nie liczą. To nie my decydujemy o tym co jest, a co nie jest linkiem naturalnym. My możemy jedynie postarać się aby link wyglądał na naturalny w oczach (?) google.

dokładnie , tutaj raczej sie wszyscy z tym zgodzą

Marketing internetowy dla firm

Spam, zaśmiecanie wyników itp. stwierdzenia będę uważał za bzdury dopóty, dopóki nie zobaczę przykładu że jakaś witryna jest pozycjonowana niezgodnie z jej treścią . (póki co od ponad dwóch lat takiego przykładu nie zobaczyłem)

Oj było takich parę przykładów, tylko że pewnie robionych bez wiedzy i zgody właścicieli stron których dotyczyły. Chodzi o tzw. Google Bomb, których było kilka - m.in. na hasła kretyn i siedziba szatana.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

SirZooro to nie było pozycjonowanie na frazy niezgodne z zawartością strony źle trafiłeś... to była opinia internautów na temat właścicieli lub osób prezentowanych na danej witrynie czy nawet podstronie....

IMO to można podzielić na białe i czarne seo. w tym ze czarne to jest takie które posługuje sie metodami, które naruszają kod czy zawartość merytoryczną innych witryn. czyli podczepianie kodu jakiego kolwiek bez wiedzi autora/właściciela, jakieś chore komentarze nic nie wnoszące aby był link itp....

No i to co Beer napisał o pozycjonowaniu na nieodpowiednie frazy: czyli np... sex shop na fraze zabawki dla dzieci tego typu ....

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności